På snuden af Danmark er et hold fra årets sidste Tæl Skridt-kampagne blevet ekstra glade. Den ekstra glæde finder vi nærmere bestemt i Grenaa på Djursland, hvor Team Pedellos fra Viden Djurs har vundet hovedpræmien på 25.000 kr.
De øvrige præmier fandt vej til det fynske, hvor et hold skridttællere med kommunale dagplejere fra legestuen Solstrålen i Faaborg-Midtfyn kommune har vundet 10.000 kr., mens 10 ansatte fra Lægehuset Søndersø kan glæde sig til en check på 5.000 kr.

Der er blevet travet mange skridt i årets fjerde og sidste Tæl Skridt-kampagne, som Dansk Firmaidræt står bag. 1.683 hold med i alt 12.380 deltagere har i de seneste to uger fået hele Danmark til at runge af skridt, så der var mange hold i Tæl Skridt-posen, da de tre heldige vindere af pengepræmierne blev fundet ved lodtrækning i tirsdags.
1. præmien på 25.000 kr. er landet godt i Grenaa, hvor otte glade kolleger fra uddannelsesinstitutionen Viden Djurs blev overrasket og virkelig glade, da kampagneleder Karina Sveistrup Povlsen fra Dansk Firmaidræt torsdag kl. 9.30 bankede på døren til kantinen, hvor Marianne Skov, der er formand for arbejdsmiljøorganisationen hos Viden Djurs havde fået samlet de travle holdkammerater til et hasteindkaldt morgenmøde.

Garvede og gæve skridttællere
De otte kolleger på holdet fra Viden Djurs har i de 14 dage kampagnen strækker sig over gået i alt 1.309.901 skridt. Det svarer til, at de samlet har gået 917 km – og det vil kunne bringe dem fra Grenaa til Bruxelles.
Team Pedellos, der består af pedeller, kantinepersonale og skolens blæksprutte er garvede i Tæl Skridt-sammenhæng og har været med til at tælle skridt siden 2016. Så glæden var ekstra stor, da Karina Sveistrup Povlsen, der er kampagneleder for Tæl Skridt, bankede på med den store check i hånden.

”Yeah, hurra og fedt mand”, udbrød kollegerne rundt om mødebordet, men de var også lidt paf – på den gode måde.

Flemming Zaar, som er den på holdet, der har gået klart længst med hele 22.333 skridt om dagen, rejste sig op og viste, at han havde været nødt til at købe nye sko, da de gamle var blevet slidt op. De gamle sko var netop blevet smidt i containeren.
Faktisk gør det at gå og tælle skridt noget helt særligt for pedellen Flemming Zaar, der efter en diskusprolaps for otte år siden besluttede sig for, at han skulle gå min. seks kilometer om dagen.

”Det at gå en lang tur har hængt ved lige siden – selv om søndagen går jeg”, fortæller Flemming Zaar. Så selvom Flemming Zaar nogen dage går op til 20.000 skridt i løbet af sin arbejdsdag, så snyder Flemming ikke sig selv for den daglige gåtur.

Fokus på fællesskab
Som arbejdsplads har Viden Djurs stort fokus på at dyrke sammenholdet og gøre en ekstra indsats for medarbejdernes sundhed. Og netop Tæl Skridt er er et af de forankrede tiltag i skolens arbejdsmiljøgruppe, fortæller Marianne Skov, der er formand for arbejdsmiljøgruppen.

”Vi støtter op om sundhedsinitiativer, hvor kollegerne kan være sammen og få et fællesskab. Det styrker sammenholdet, og vi tror på, at det er med til at øge medarbejdernes trivsel. Derfor har vi som arbejdsplads også valgt at betale for alle de medarbejdere, der vil være med Tæl Skridt”, fortsætter Marianne Skov og understreger, at de 25.000 kr. helt sikkert skal bruges på en fælles aktiv dag for skolens

Maria Arndal
Maria Arndal
Projektleder og kommunikationskonsulent

Fakta om Tæl Skridt 4

  • Der blev talt skridt i uge 46 og 47 (12. november – 25. november).
  • Deltagere: 12.380 personer på 1.683 hold fra hele landet.
  • Der i alt gået 1.840.363.371 skridt. Det svarer ca. til 32 gange rundt om jorden.
  • I 2018 har i alt 55.279 deltaget i Tæl Skridts fire kampagner og har tilsammen gået 8.544.138.776 skridt, hvilket svarer til ca. 5.980.897 km og godt 149 gange rundt om jorden.

Om Tæl Skridt

  • Tæl Skridt sætter gang i Danmark hele året. Vi tæller skridt fire gange á to uger.
  • Tæl Skridt 2019 starter op i uge 4 og 5 (21. januar - 3. februar 2019).
  • Deltagerne skal forsøge at gå 10.000 skridt dagligt i kampagneperioden, hvilket rundt regnet svarer til 7 km. Det er kampagnens grundbudskab og kernen i kampagnen. Kampagnekravet går dog på holdets gennemsnit. Her skal holdet sørge for at være over 10.000 skridt i otte ud af kampagnens 14 dage.
  • Der trækkes lod om tre præmier på henholdsvis 25.000, 10.000 og 5.000 kr. blandt de hold som opfylder kampagnekravet.
  • Se mere om kampagnen på www.tælskridt.dk.