Premieren på IDRÆTSMØDET, som Aalborg Kommune står bag den 29. august – 1. september, bliver en mødeplads for alle aktører i idrætslivet i Danmark. Dansk Firmaidrætsforbund bidrager til: Vidensdeling, erfaringsudveksling, inspiration og masser af aktiviteter på tværs af forskellige grupper og brancher.

Det vil summe af (firma)idræt, (kollega)motion, sundhed, sammenhold, inspiration og interessante debatter i Nordens Paris, når der i perioden 29. august – 1. september er premiere på IDRÆTSMØDET, som Aalborg Kommune står bag.

Målet er, at idrættens aktører – herunder naturligvis Dansk Firmaidrætsforbund – sammen skaber en unik oplevelse af idrættens store værdi, mangfoldighed, fremtidige rolle og muligheder.

Selve idéen om IDRÆTSMØDET blomstrede i Aalborg efter en succesfuld afvikling af DGI Landsstævne i 2017, hvor bl.a. havnefronten og Vestre Fjordpark viste sig som fremragende arenaer for idrætsevents.

I spidsen for at planlægge og eksekvere IDRÆTSMØDET står den tidligere professionelle håndboldtræner Morten Arvidsson.

”IDRÆTSMØDET tilbyder noget til alle. IDRÆTSMØDET løber af stablen samme weekend, som der er ’Aalborg i rødt’, hvilket gør, at vi i fællesskab skaber en totaloplevelse for hele familien. Der er virkelig noget at give sig til. Vores syv scener vil indeholde en skøn blanding af underholdning og yderst vedkommende og nyttig viden – også for de gæster, som ikke nødvendigvis er store sportsfans,” siger Morten Arvidsson.

Masser af indhold
IDRÆTSMØDET i Aalborg består i hovedtræk af tre dele:

- En konference, hvor idrætsfaglige og folk, der arbejder med idræt, kan mødes om vidensdeling, best-practice-eksempler og debatter over to dage (torsdag 29. august og fredag 30. august).

- Et mere klassisk folkemødekoncept fredag, lørdag og søndag, hvor syv scener – seks på Aalborgs havnefront og en i Vestre Fjordpark – vil danne ramme om oplæg, debatter, og diskussioner på sports- og idrætsområdet.

- En aktivitetsdel, hvor gæster kan se og selv prøve en masse spændende aktiviteter, der spænder lige fra gadeidrætsevents over sundhedstjek og diverse boldspil, videre til e-sport og vandfestival. Over 25 sportsgrene vil være repræsenteret.

Dansk Firmaidrætsforbund har flere nedslag i løbet af IDRÆTSMØDET. Bl.a. udviklingskonsulent Michael Filtenborg på ’bane 8’ kl. 14:00-14:45 torsdag den 29. august. Underoverskriften for Kollegamotion på gulvet-seancen er: Hvordan løser vi i praksis opgaven med mere bevægelse i arbejdstiden, og hvor starter du for at få størst succes sammen med dine kolleger?

Formand for Dansk Firmaidrætsforbund, Peder Bisgaard, glæder sig til at snakke meget mere om, hvorledes firmaidrætten motiverer til bevægelse før, under og efter arbejdet.

”Vi drømmer om et sjovere Danmark i bevægelse, hvor endnu flere er med i idrættens fællesskaber. Og vi ved, at vi på arbejdspladserne kan række ud og få nye med i idrættens fællesskaber. Tæl Skridt og Arbejdspladsernes Motionsdag er bare to eksempler på de tiltag, som vi har sat i søen, tiltag, alle på arbejdspladserne nemt kan blive en del af,” siger Peder Bisgaard.

Peder Bisgaard indleder IDRÆTSMØDET i paneldebat med Niels Nygaard (formand for DIF), Charlotte Bach Thomassen (formand for DGI), Lone Hansen (direktør i Team Danmark), Finn Kristensen (formand for Dansk Skoleidræt) og Jakob Rathlev (direktør i IDAN).

Se hele programmet her - tryk på netop 'program' øverst

Michael Tannis Beck
Michael Tannis Beck
Kommunikationskonsulent
Læs alt om IDRÆTSMØDET