Rigtige Mænd Løbet rev 1.475 mænd op af sofaen og ud i en række herre-seje løb i hele landet, hvor de var på Damejagt sammen med Stripperen – som var ret populær - Bukken og Kraftkarlen. Nu venter nye mål for både mændene. Der er Xtreme Mandehørm til efteråret.

Der blev bandet og svovlet. Svedt og puklet. Grint og råbt ”kom såååå”. Og da det hele var overstået var de 1.475 mænd fra 17 Rigtige Mænd Løb en den af historie-skrivningen. For første gang havde alle mænd mulighed for at være med i den samme type mandeløb på samme tidspunkt flere steder i landet.

Klokken 19:00 blev løbet skudt i gang alle steder, og så kastede holdene sig eller ud i kampen mod Stripperen, Hullet, Kraftkarlen, Bukken, Bulls Eye, Damejagt og Rigtige Mænd Banen. Opgaver, som skulle klares som et hold og først, når sidste mand havde krydset målstregen, var holdet færdigt ved Rigtige Mænd Løbet.

Rigtige Mænd Løbet er en del af Rigtige Mænd-projektet, der er målrettet inaktive mænd, der har lyst til at leve et sundere liv. Forud for løbet har deltagerne trænet med i det digitale træningsfællesskab Rigtige Mænd Sjakket og fulgt med i programserien på DR1 ”Rigtige Mænd – det nye hold”, hvor fem håndværkere viser, at sammenhold og godt humør er vigtigt, når usunde vaner skal væk, og løbeskoene skal frem.

”Sådan en aften giver god energi til alle. Der har været en fantastisk stemning op til og under løbene, og kommuner og foreninger har virkelig arbejdet for at gøre aftenen til en god oplevelse for alle mændene. Vi er også stolte over, at vi sammen med DR, MakeItBee, SDU og Nordea-fonden for første gang har skabt et løb for alle mænd – over hele landet. Vi ser allerede frem mod næste år, hvor vi håber, at der bliver løbet, cyklet og hygget endnu flere steder i landet. Vi er klar mod nye mål”, siger Peder Bisgaard, formand for Dansk Firmaidrætsforbund.

Nye mål venter

Når den værste ømhed er ude af kroppen, skal mændene til at kigge fremad. På Rigtige Mænd Sjakket er der døgnåbent med nye træningsøvelser, kosttips og masser af inspiration og motivation, der er målrettet både de nykårede deltagere i Rigtige Mænd Løbet og nye i Sjakkets univers.

Næste mål er løbet Xtreme Mandehørm, der i september og oktober afvikles seks steder i landet. Frem mod dette mål skal mændene fortsætte med deres sunde vaner, vedligeholde fællesskabet og glædes over de fremskridt, der efterhånden kan måles på både buksestørrelsen og humøret.

Stort tillykke til alle deltagerne. I fyrede den for vildt af, og Jeres medaljer er fortjente.

 

Se resultater fra Rigtige Mænd Løbene - sportstiming.dk/rigtigemaend

Rigtige Mænd Løbet 24. maj 2017

  • Rigtige Mænd Løbet samlede 1.475 mænd i 17 kommuner i hele landet.
  • De tre største Rigtige Mænd Løb var i Nordfyns kommune, i Kolding og Randers.
  • Efter Rigtige Mænd Løbet fortsætter træningen og fællesskabet i Rigtige Mænd Sjakket, og næste mål for mændene er et Xtreme Mandehørm, som er et løb, der foregår seks steder i landet i september og oktober.
  • I maj/juni 2018 bliver der igen Rigtige Mænd Løbet.
  • Nordea-fonden støtter Rigtige Mænd-projektet i 2017 og 2018.Projektets samarbejdspartnere er Dansk Firmaidrætsforbund, MakeitBee Production, DR og Syddansk Universitet.
  • Læs meget mere på rigtigemænd.dk