Weekendens Formandsmøde blev indledt af chefpsykolog og formand for Forum for Mænds sundhed, Svend Age Madsen.

Svend Aage Madsen leverede med humor et par alvorsord om mænd sundhed. Det var ikke just opløftende tale, som chefpsykologen præsenterede over for 116 formænd og bestyrelsesmedlemmer.

Der er en markant ulighed i mænd og kvinders sundhed, og det blev illustreret med blandt andet forskelle mellem kønnenes levetid og dødsårsager. Kvinder lever fire, fem år længere end mænd, og forskellen mellem kvinder med en høj uddannelse og ufaglærte mænd var hele 13 år i kvindernes favør. Svend Aage Madsen påpegede også, at den hurtigst voksende minoritetsgruppe i Danmark er kvinder over 100 år.

Mænd fører de skidte statistikker

Mænd fører til gengæld over kvinderne i stort samtlige sygdomsstatistikker, og mænds dødelighed er også højere end kvinders inden for alle typer sygdomme.

Svend Aage Madsen kom med flere bud på, at mændenes tal var så skidte. Blandt andet er mænd ikke særlig oplyste omkring sundhed, mange mænd mangler nogen at tale med om alvorlige emner, mænd har svært ved at gå til læge, hvor risikoen for at blive misforstået er for stor. Mænd kender ikke til forskellige symptomer på sygdomme, og går derfor for ofte for længe med dem. Det vanskeliggør behandlingen.

Der var også gode idéer til, hvordan mænd kan blive sundere. I høj grad er fællesskabet essentielt i mændenes liv. Det er i fællesskabet, at mændene finder støtte, finder nogen at tale med og her kan de også finde den motivation, der skal til, når de vil spore sig ind på et sundere og længere liv.

Firmaidrættens byder ind med Rigtige Mænd-projektet

Dansk Firmaidrætsforbunds bidrag til at rette op på mænds sundhed er blandt andet Rigtige Mænd-projektet. Også her er fællesskabet i centrum.

Dels i Rigtige Mænd Løbet, der den 24. maj bliver løbet flere end 50 steder. Løbet er for hold, og undervejs skal deltagerne løse opgaver, hvor samarbejdet skal stå sin prøve. Holdet er ikke i mål, inden sidste mand er over stregen, og derfor skal deltagerne også motivere hinanden til at lykkes. Dels slår Rigtige Mænd Sjakket på fællesskabet, når mændene motiverer hinanden og holder mandehørmen i hævd i deres fælles mål om en sundere livsstil.