Lolland Kommunes Center for Handicap har siden maj 2016 arbejdet med at opfylde de krav, der skal til for at blive sundhedscertificeret af Dansk Firmaidræt.

Det betyder blandt andet, at der er lavet et særligt budget for sundhedsaktiviteter, og at både borgere og medarbejdere har deltaget i sundhedsambassadørkurser for at lære om, hvordan de tænker sundhed ind i hverdagen.

Nu bliver der altid serveret sunde snacks som nødder, frugt og grønt i stedet for kage og chips, når centret afholder arrangementer. Alle sodavandsmaskiner på centret er fjernet, så der kun serveres vand, og der er planlagt faste motionsevents i løbet af året. Samtidig er der sat mere fokus på at gøre motion sjovt. Det har blandt andet ført til en Tæl Skridt-konkurrence på bostedet.

Fredag den 23. juni bliver certificeringen fejret med en sundhedsevent med spændende oplæg, hvor sundhedskonsulent fra firmaidrætten, Rikke Line Klockars-Jensen, fortæller om søvn, stress og arbejdsglæde. Der er desuden et sundhedseksperimentarium med mulighed for at få testet helbredet, og dagen afsluttes med fælles Masala Bhangra - en indisk folkedans. Det sker fra 10:00 til 12.30 på Center for Handicap, Birkevænget 1, Hunseby, Maribo.

En flot og fortjent anerkendelse

Formand for Lolland Kommunes social- og psykiatriudvalg, Gert Mortensen, ser frem til at deltage i arrangementet og til at fejre sundhedscertificeringen.

”Sundhed har en kæmpe betydning for vores livskvalitet og arbejdsglæde, og derfor er det værd at prioritere området højt i hverdagen. Det gør Center for Handicap i dén grad. Sundhedscertifikatet fra Dansk Firmaidræt vidner om centrets vedholdende og aktive indsatser for at skabe en kultur, der netop understøtter det sunde valg. Certifikatet er en flot og fortjent anerkendelse af centrets mange gode initiativer. Initiativer som vigtigst af alt bidrager til øget overskud, trivsel og velvære hos alle i Center for Handicap,” siger Gert Mortensen.

Pernille Fløjstrup Andersen
Pernille Fløjstrup Andersen
Kommunikationskonsulent