Midt i fredagens morgenmøde blev Annette Lybker fra airteam a/s i Viby J. overrasket af Dansk Firmaidrætsforbund, som kårede hende som Årets Sundhedsambassadør 2018. Hendes kolleger havde indstillet hende for bl.a hendes store engagement.

Fredag morgen var kollegerne i virksomheden airteam a/s samlet i kantinen til fælles morgenmad og morgenmøde. Bagerst i lokalet sad Annette Lybker - en helt særlig ildsjæl - der var helt uvidende om, at hun lige om lidt skulle hyldes og hædres. Annette var nemlig blevet indstillet til Årets Sundhedsambassadør 2018 af sine kolleger. En pris, som Dansk Firmaidrætsforbund står bag, hvor en særlig ildsjæl, der går forrest i kampen om en sundere arbejdsplads, bliver fejret.

Et bank på døren

Sundhedskonsulent i Dansk Firmaidrætsforbund, Trine Kyed, afbrød morgenkaffen for at fortælle medarbejderne, at de har en helt særlig kollega, der med engagement og kæmpe energi gør det ekstra stykke frivillige arbejde, det er, at få de 70 kolleger op af stolen i gang. Alle vendte sig om og kiggede på Annette Lybker. Kollegerne er ikke i tvivl om, hvem der har fortjent æren som Årets Sundhedsambassadør 2018.

I indstillingen af Annette Lybker har kollegerne, anført af Henriette Sylvest, fortalt, at Annette er en sand sundhedsildsjæl for hele arbejdspladsen. De skriver blandt andet, at Anette med stort engagement og smil går forrest med forslag og initiativer til at styrke sammenholdet og få mere bevægelse ind i deres hverdag. Annette er en fantastisk og uundværlig sundhedsambassadør, der sørger for at få alle med. Hver dag kl. 11 skal pulsen op. Annette står for 5 min. pausegymnastik med fuld musik, hvor programmet tilpasses, så der er noget for enhver smag og intensitet.

"Er det virkelig rigtig? Er det mig, I mener? 1.000 tak til alle jer, der har stemt på mig". Der var ingen tvivl om, at Annette blev meget glad og beæret over ikke mindst titlen som Årets Sundhedsambassadør 2018, men også over checken på de 15.000 kr., der følger med. Annette har allerede planer for, at pengene skal bruges til aktiviteter for alle kollegerne til årets sommerfest.

Opbakning fra ledelsen

Ud over den enorme energi Annettes bruger af egen fri vilje, så bruger ledelsen i airteam a/s også ressourcer og kræfter på virksomhedens samlede sundhed. I efteråret 2017 indgik airteam a/s et strategisk samarbejde med SEB Pension om at skabe en sundere arbejdsplads med en kultur, der understøtter bevægelse og bidrager til sundere, gladere og mere produktive medarbejdere. I den forbindelse afholdt Dansk Firmaidrætsforbund en komprimeret sundhedsambassadøruddannelse for airteams a/s medarbejdere - og her blev Annettes ild tændt.

"Hvis der er nogen, der har fortjent det, så er det dig", siger vicedirektør Benny Holm Kristensen. "Noget af det, som du er med til her, er at skabe arbejdsglæde - og du sørger for, at dine kolleger kommer op i gear. Det, du gør, skaber større trivsel og giver os overskud. Det kan vi især se på vores undersøgelser af medarbejdertilfredsheden - dine aktiviteter hjælper og gør en forskel. Du gør et kæmpe stykke arbejde - og det skal du have rigtig mange tak for", lyder det fra Benny Holm Kristensen.

Maria Arndal
Maria Arndal
Kommunikationskonsulent

Om samarbejdet mellem airteam a/s, SEB Pension og Dansk Firmaidrætsforening

  • airteam a/s indgik i efteråret 2017 et samarbejde med SEB pension omkring sundhedskampagnen: "airteam i bevægelse".
  • Dansk Firmaidrætsforbunds sundhedsambassadøruddannelse blev valgt som omdrejningspunkt for at kickstarte kampagnen og give medarbejderne viden, værktøjer og vilje.
  • airteam a/s i bevægelse skal skabe sunde rammer for at gå på arbejde og etablere en kultur for sundhed og bevægelse på arbejdspladsen. Formålet er at sætte fokus på nogle af de sundhedsmæssige.udfordringer i airteam og samtidig bidrage til sundere, gladere og mere produktive medarbejdere.
  • Til formålet er der skabt en række aktivitetsstandere med redskaber og gode råd, der er placeret rundt om i virksomheden.

Om Årets Sundhedsambassadør

  • Årets Sundhedsambassadør hylder og hædrer de ildsjæle, der gør en ekstra indsats for deres kolleger sundhed på arbejdspladsen.
  • Vinderen findes blandt motiverede indstillinger fra deres kolleger.
  • Årets Sundhedsambassadør vinder 15.000 kr. til en aktivitet fra Dansk Firmaidrætsforbund.
  • Bag Årets Sundhedsambassadør står Dansk Firmaidrætsforbund, der er landets 3. største idrætsorganisation. Firmaidrætten motiverer til sundhed og motion på de danske arbejdspladser.
  • Se mere om kampagnen.