Inspirationsturen 2019

I foråret 2019 kårede vi ’Danmarks Sundeste Arbejdsplads – Initiativprisen 2019’ i Ringsted, hvor Arbejdernes Landsbank løb med titlen.

Arbejdernes Landsbank Ringsted

Nu tager vi afsted i en udsolgt rullende konferencebus for at få inspiration hos nogle af de virksomheder, der deltog i konkurrencen om at vinde titlen som ’Danmarks Sundeste Arbejdsplads – Initiativprisen 2019’. Med i bussen er repræsentanter fra forskellige virksomheder lige fra Thisted til København, som gerne vil skabe en sund arbejdsplads for medarbejderne. Under hele turen har alle deltagerne ligeledes mulighed for at dele egne erfaringer med hinanden.

Med Inspirationsturen ønsker partnerne bag ’Danmarks Sundeste Arbejdsplads’ at vise hvordan de enkelte virksomheder helt konkret arbejder med at implementere sunde initiativer på deres arbejdsplads til inspiration og oplevelse for deltagerne.

I konferencebussen og hos de deltagende virksomheder vil dagen byde på en aktiv, medrivende og inspirerende oplevelse, hvor deltagerne går hjem med konkrete eksempler på arbejdet med mental sundhed, kollegamotion i arbejdstiden og et potentielt nyt netværk indenfor sundhed på arbejdspladsen. Tilsammen giver det et boost til sundhedsarbejdet på jeres arbejdsplads.

Den 30. september 2019 starter turen hos app-bureauet House of Code i Odense, derefter ruller konferencebussen til en anden Odense virksomhed, produktionsvirksomheden ITW GSE og derfra videre til Kolding og energikoncernen EWII.

Hos de tre respektive virksomheder vil de dele inspiration og erfaringer med deltagerne og evt. lade alle afprøve deres sunde initiativer på egen krop.

Hvad der venter os, bliver en overraskelse, men vi ved at det kan være alt fra ’Planken eller wall-sit’ til ’Yoga eller Hækling’ til sunde initiativer til frokosten.

Udover besøgene hos virksomhederne vil turen ligeledes byde på fortællinger i konferencebussen fra bl.a. tidligere vindere af konkurrencen.

De virksomheder der har deltaget i ’Danmarks Sundeste Arbejdsplads’ oplever alle et større sammenhold, flere smil og ’noget andet at tale om’ i og udenfor arbejdstiden. Det gør, at medarbejderne rykker tættere sammen, får flere fælles relationer, og ved at det er noget arbejdspladsen gør, for at de skal have det godt.

Hos House of Code siger de følgende:

Vi valgte at deltage i ’Danmarks Sundeste Arbejdsplads - Initiativprisen 2019’, da vi mener, at det er vigtigt at sætte fokus på sundhed på arbejdsmarkedet – mentalt såvel som fysisk. Derudover holdt det os selv på dupperne, for vi ville jo gerne vinde. De her tiltag er dog så integrerede i vores dagligdag, at de selvfølgelig kører videre, selv om konkurrencen for længst er slut.” - Henrik Grove, HR & administrations Manager, House of Code

House of Code

Det styrker partnerselskabet bag ’Danmarks Sundeste Arbejdsplads’ i, at Inspirationsturen er et godt valg, idet den allerede er udsolgt. De danske arbejdspladser bliver mere og mere interesseret i sundhed blandt deres medarbejdere i og med dokumentationen, resultaterne og effekten af bevægelse og sunde initiativer træder i kraft. Alene det, at korttidssygefraværet kan nedsættes med op til 29% ved at indføre motion i arbejdstiden, får mange op af stolene.

Inspirationsturen er et samarbejde mellem Forsikring & Pension, Dansk Firmaidræt, Dansk Erhverv og Velliv Foreningen, som også står bag konkurrencen Danmarks Sundeste Arbejdsplads – Initiativprisen, som uddeles hvert år.

Læs mere om Inspirationsturen og Danmarks Sundeste Arbejdsplads her
Hannibal Klok
Hannibal Klok
Kommunikationskonsulent
Læs mere om Inspirationsturen her