På mandagens idrætstopmøde på Marienborg var der gode takter og politisk velvilje, og fokus var rettet mod, hvordan regeringen i samspil med foreningslivet kan gøre endnu flere danskere aktive, og på hvordan kampen mod uligheden i sundhed kan intensiveres. Foruden statsminister Lars Løkke Rasmussen deltog seks andre ministre.

”Jeg er glad for, at statsministeren ser dagens møde som startskuddet, og at både han og de enkelte ministre virker meget opsatte på at arbejde videre med en række af de ideer, der kom på bordet i dag,” sagde Peder Bisgaard, formand i Dansk Firmaidrætsforbund, der deltog i mødet.

Også kulturminister Mette Bock var med på mødet, og netop kulturministeren får en nøglerolle, når der skal arbejdes videre i regeringen med ideerne.

”Mit håb er, at når vi er færdige her i dag, så er det slut med skåltalerne. Vi skal tænke i nye baner. Vi har et fantastisk foreningsliv, vi kan være stolte af. Nu skal vi ud og have fat i mennesker der, hvor nogen har brug for et lille puf,” sagde Mette Bock.

Under mødet lagde statsministeren vægt på et bredt funderet samarbejde og sagde blandt andet: ”Ingen af os kan løfte den her opgave alene. Men vi kan yde lidt hver især. Og det betyder at vi sammen kan komme rigtigt langt.”

Baggrunden for mødet var de konkrete mål, som er sat i DGI’s og DIFs vision ’Bevæg dig for livet’. I løbet af dagen gik budskabet om arbejdspladserne som vigtig arena, når uligheden i sundheden skal bekæmpes, igen flere gange:

”Det er stærkt, at vi er mange der ser potentialet. Motion med kollegerne er oplagt – et vigtigt våben i kampen mod uligheden i sundheden. Vores nye motionstradition – Arbejdspladsernes Motionsdag –  blev også præsenteret i dag. Stærkt at opleve regeringens og kulturministerens interesse og opbakning for vores idé til et årligt motions-højdepunkt for alle voksne,” sagde Peder Bisgaard, efter det historiske idrætstopmøde med statsministeren.

Mødet sluttede med, at statsminister Lars Løkke Rasmussen lovede at tage initiativ til opfølgning på mødet, og Dansk Firmaidrætsforbund ser frem til at bidrage i det videre arbejde for at få endnu flere aktive danskere og mindre ulighed i sundheden.