Idrætten er atter på dagsordenen fredag på Folkemødet. Sammen med kultur- og kirkeministeren samt formændene fra DIF og DGI vil formand for Dansk Firmaidræt, Peder Bisgaard, diskutere, om danskerne får nok idræt for pengene.

De bliver af arrangørerne, Liberal Alliance, kaldt for idrættens tunge drenge. Ved fredagens debatmøde er det også formændene for de tre største idrætsforbund, der mødes med kultur- og kirkeminister Mette Bock (LA) for at tale om penge i idrætten. Dansk Firmaidræts Peder Bisgaard går sammen med kollegerne fra DIF, Niels Nygaard, og DGI, Søren Møller, ombord på LA’s båd.

Dansk Firmaidræt modtager årligt omkring 38 mio. kroner fra overskuddet hos Dansk Spil. Derudover skaber firmaidrætten årligt 10 mio. kr. samspil med bl.a. fonde og virksomheder.

”Vi arbejder hver dag for at skabe mest muligt sammenhold, motion og sundhed på arbejdspladserne for de ressourcer, som vi forvalter. Udover de 38 mio. kr., som vi modtager, er vi stand til at genere yderligere 10 mio. kr. sammen med fonde og virksomheder, der ser værdien i at samarbejde med firmaidrætten. Så statens investering resulterer i, at vi kan lave projekter, kampagner og events for alle og i særdeleshed medarbejderne på arbejdspladserne for ekstra 10 mio. kr.”, siger Peder Bisgaard.

Deler ikke sortsyn om stagnation og tilbagegang

Torsdag var formand Peder Bisgaard også med i en livlig debat, som Idrættens Analyseinstitut (Idan) og Lokale- og Anlægsfonden stod bag. Debattørerne var sammen med Peder Bisgaard, Leif Mikkelsen (LA), Esben Danielsen, direktør, Lokale- og Anlægsfonden, Søs Bondo, projektkoordinator, Den Nationale Platform for Gadeidræt samt Troels Rasmussen, vicedirektør, DGI.

Debattens hovedspørgsmål lød, ”Får vi den idræt, vi fortjener?” med udgangspunkt i ”Fem bud på en fremtidsrettet statslig idrætspolitik”, forfattet af direktør i Idan, Henrik Brandt.

Her lagde Peder Bisgaard ud med at erklære sig uenig i et par af præmisserne for Henrik Brandts fem bud.

”Jeg er grundlæggende uenig i udsagnet om, at den nuværende støttemodel ”i praksis vil betyde stagnation og tilbagegang for idrætsdeltagelse og foreningsliv”. Det sortsyn deler jeg slet ikke. Firmaidrætten organiserede i ’16 godt 365.000 medlemmer i 80 foreninger. Derudover lavede vi aktiviteter og events for yderligere 100.000 voksne danskere. For det andet synes jeg ikke, at præmissen om, at vi i idrættens hovedorganisationer skaber ”ineffektive og unødigt dyre løsninger”. Vi havde 43.121 deltagere i 2016’s Tæl Skridt-kampagner, der sammen med de aktiviteter, vi kobler til, giver os et overskud. Samtidig motionerede kollegaer i hele landet med hinanden. De gik og løb i alt 6.882.504 km. Det synes jeg hverken er ineffektivt eller dyrt”, sagde Peder Bisgaard, og pegede på Rigtige Mænd-projektet som en nyskabelse inden for motion og sundhed.

I samarbejde Danmarks Radio, Syddansk Universitet og Nordea-fonen har firmaidrætten skabt bevægelse for indtil videre flere end 3.000 velpolstrede mænd. Det er sket med det digitale træningsfællesskab Rigtige Mænd Sjakket, der ligger sig op ad DR-programmerne ”Rigtige Mænd” og et helt nyt løbs-koncept ”Rigtige Mænd Løbet” er allerede i den første sæson blevet en succes.

indtryk fra Rigtige Mænd Løbet, der fandt sted den 24. maj i 17 kommuner i hele landet.

Pernille Fløjstrup Andersen
Pernille Fløjstrup Andersen
Kommunikationskonsulent