Op mod 7.000 idrætsaktive – fordelt på 530 hold –deltog, da firmadidrættens søsterorganisation i Norge – Norges Bedriftsidrettsforbund – bød velkommen til 11-års jubilæet for ‘Idretsfestviallen’ den 17.-21. januar 2018 i Trondheim.

Idretsfestivellen i Trondheim er en idrætsfest for alle – men deltagerne tilmelder sig primært på hold, der er sammensat af kolleger fra de lokale arbejdspladser. Det er nemlig en lokal event, hvor hele 90 % af deltagerne kommer fra Trondheim.

Idretsfestivallen oplever for 11. år i træk deltagerfremgang – i år deltog 530 hold, hvilket svarer til op mod 7.000 deltagere. Den imponerende deltageropbakning fik firmaidrætten til at sende en arbejdsgruppe til Trondheim for at opleve eventen – og for at tage inspiration og erfaringer, som vores søsterorganisation har gjort sig, med hjem i bagagen.

Volleyball og Trippleball er de største deltagermagneter
Volleyball var den største deltagermagnet, skarpt efterfulgt af den populære ‘Trippelball’-turnering, der særligt vakte arbejdsgruppens nysgerrighed.

Her dyster deltagerne op til 12 kolleger på et hold tre forskellige idrætsaktiviteter, nemlig ‘kanonball’ (høvdingebold), ‘hjørnefotball’ og ‘Minibandy’ (motionsfloorball). En turneringsform, der tiltrækker mange, som traditionelt set ikke melder sig på banen til idrætsarragementer som denne.

Holdsport hitter
Til Idretsfestivallen er det holdsport, der hitter. Volleyball og trippelball (‘kanonball’ (høvdingebold), ‘hjørnefotball’ og ‘Minibandy’ (motionsfloorball) er to af dem. Man kunne også deltage i bowling, fodbold og håndbold.

Der er kun én aktivitet, hvor man stiller op som individuel, nemlig Simulatorgolf, som er ny på programmet i 2018.

Rekrutteringsarrangement
”Midt-Norge Sør Bedriftsidrettskrets” – en del af Norges Bedriftsidrettsforbund – arrangerer Idretsfestivallen i Trondheim i samarbejde med 100 frivillige hjælpere.

For arrangørerne er Idretsfestivallen et rekrutteringsarrangement. Det er en måde at vise potentielle nye medlemmer, hvad forbundet kan tilbyde i Trondheim. Og det er således en metode til at tiltrække nye medlemmer

Og med turneringer som eksempelvis Trippelball er der tilbud til alle – også dem, der ellers ikke dyrker idræt, men som gerne vil igang – og samtidig nyde et par sjove timer med sine kolleger.

 

Du kan læse mere om Idretsfestivallen på www.idrettsfestivalen.no/

Snapshots fra Idretsfestivallen

Se flere billeder her og her.