Hos virksomheden Electrolux i Fredericia er sundhed blevet en del af virksomhedens DNA. Derfor bliver de nu for tredje gang sundhedscertificeret af Dansk Firmaidrætsforbund. De er den første virksomhed i Danmark, der har opnået certificeringen tre gange i træk.


”Nu er det blevet en selvfølge, at vi gør noget for sundheden”, fortæller HR-manager hos Electrolux, Anne Mette Hildebrand.

 

Den 3. februar 2016 bliver Electrolux sundhedscertificeret for tredje gang, og de er den første virksomhed, som har opnået certificeringen tre gange i træk. Både medarbejdere hos Electrolux og de gæster, der kommer i huset ved den nye Lillebæltsbro, har da også vænnet sig til, at der er fokus på sundhed. Der er sund mad i kantinen, øvelser for nakke og skuldre på toilettet, og der bliver hele tiden opfundet nye aktiviteter.

 

”Det bliver kedeligt, hvis vi ikke udvikler det. Her er vores sundhedsteam omdrejningspunktet. Det er dem, der sørger for, at sundhed er sjovt, og at alle er med – også vores montører og sælgere – ja endda familierne”, fortæller Anne Mette Hildebrand. Og der er venteliste på at komme med i sundhedsteamet hos Electrolux.

 

Ildsjæle bærer det

”Vores ildsjæle i sundhedstemaet bærer det, men vi er også et enigt lederteam, der gerne vil satse på sundheden. Vi forsøger at motivere medarbejderne til at tage imod tilbuddene ved at give rammerne og selv at deltage. Alle kan komme med ideer til sunde aktiviteter lige fra hulahop-sjov og gummistøvlekast til klatring og bridgewalking, det vigtige er, at der er noget for alle”, siger Country Manager hos Electrolux, Leif Bork.

 

Electrolux deler også gerne ud af deres erfaringer og ideer til aktiviteter til andre arbejdspladser.

 

”Den måde Electrolux kører sundhedsindsatsen er absolut værd at kopiere, og de tager heldigvis ikke patent på deres projekt – tværtimod. Det er en fornøjelse at komme i huset og opleve, hvordan sundhed er hverdag hos Electrolux”, siger Rikke Line Klockars-Jensen, sundhedskonsulent i Dansk Firmaidrætsforbund, som står for overrækkelsen den 3. februar 2016.

 

Electrolux har tidligere været med i opløbet som Danmarks Sundeste Virksomhed, og sidste år blev én af deres medarbejdere kåret som årets sundhedsambassadør ”Kong Gulerod”.