Flere end 3.300 kvinder skal enten den 16. 23. eller september forcere mudder, sand, jordknolde, vand, halmballer og andre spændende ting, der spærrer vejen ved Ladies Mud Race.

Her er nogle tips og tricks, der måske gør løbet lidt lettere for dig.
Hvis vi kunne, ville vi også afsløre et par af forhindringerne. men det går ikke. de skal opleves.

Ha’ en god tur :-)

Tøj

Du skal tage tøj på, der sidder godt. Vælg lange tights og gerne en langærmet tætsiddende løbetrøje i stedet for shorts og tanktop. Du vil være bedre beskyttet mod brændenælder, brombærranker, grene, træstubbe, skovflåter og andet, der vil være i terrænet og i vandet. Du vil hurtigt blive både våd og mudret til, så lad det dyre tøj ligge, og det er heller ikke nødvendigt at tage en løberegnjakke på.

Hænderne

Tager du handsker på for at beskytte hænderne, skal du vælge en tynd arbejdshandske, der ikke suger vand. Og den skal sidde tæt. Lad være med at have smykker på. De kan hænge i, når du skal forcere for- hindringerne, og de kan forsvinde undervejs. Har du lange negle, får du blot slæbt endnu mere snavs med rundt på turen.

Musik, pulsmåler og gadgets

Du skal lade musikken, mobiltelefonen og den ikkevandtætte pulsmåler blive hjemme. Men du kan godt løbe med et webcam eller et GoPro.

Lidt ekstra tips

  • Varm op. Særligt dine fod- led og knæ.
  • Kig et par meter frem, når du løber, så du kan se, hvad du løber i og afstem dit løb/gang efter underlaget.
  • Løb zigzag med små skridt ned ad bakker og skråninger.
  • Giv dig tid til at vurdere forhindringerne, så du ved, hvordan du vil forcere dem.
  • Gør løbet til en oplevelse. Læg et tempo, så du kan nyde terrænet og sanse naturen omkring dig.

 

 

Sko

Tag sko på med en grov sål. Skoene skal sidde godt og være spændt godt til. Mister du en sko i mudderet eller i en sø, så er de svære at få fat på igen.

Mange sko har to huller øverst på skoen, sæt snørebåndene i det inderste hul.

Det er ligegyldigt, om du har Gore-Tex sko på, vandet vil trænge ind alligevel. Og lad endelig være med at tage plasticposer på fødderne.

Ladies Mud Race

Det er firmaidræts-foreningerne i Fredericia, Hillerød, Aarhus og Odense, der arrangerer Ladies Mud Race.

Første mudderløb for kvinder blev løbet i 2016 i Fredericia, hvor 300 kvinder sled sig gennem cirka 75 forhindringer og syv kilometer løb.

Løbet var så stor en succes, at Fredericia valgte at lave løbet igen i år. Der deltager denne gang flere end 1.200 kvinder.

De øvrige tre firmaidrætsforeninger har ligeledes taget idéen op og afholder for første gang Ladies Mud Race.