Arbejdspladsernes Motionsdag har vokseværk

 Fredag den 13. oktober blev den tredje udgave af Arbejdspladsernes Motionsdag afviklet.  Mere end 21.700 medarbejdere, fordelt på 350 arbejdspladser over hele landet, fik sved på panden og smil på læben.

Der var alt fra yoga på kontorstolene, teambuilding og gamle skolegårdslege til crossfit og løsning af et mordmysterium på programmet hos de friske arbejdspladser den 13. oktober. Tilmeldingslisterne og stemningsrapporterne melder om tilmeldte arbejdspladser fra alt mellem Fanø og hjertet af København –  store som små, offentlige som private. Pædagoger, kommunalt ansatte og buschauffører - tandlæger, landmænd, embedsmænd og IT-konsulenter, var hoppet med på bevægelsesbølgen, som var den hidtil største af sin slags.

"Vores ambitioner er store, når det kommer til Arbejdspladsernes Motionsdag. Vi ønsker at skabe en årlig, tilbagevendende tradition på linje med Skolernes Motionsdag", siger Peder Bisgaard - formand i Dansk Firmaidrætsforbund. 

Og kurven går den rette vej for den ambition. I 2015 deltog 120 arbejdspladser og 5.000 medarbejdere. I 2016 blev tallet mere end fordoblet med 265 arbejdspladser og 14.100 medarbejdere. I 2017 lyder tallene på 21.700 deltagere og 350 arbejdspladser. Derudover bød 11 firmaidrætsforeninger ind med åbne events: alt fra spinning til pop-up-events og floorball.

Hos SOS International Dansk Autohjælp var kontoret indrettet i motionszoner, så der både var noget for præcisionsrytterne, længdespringerne, styrketrænerne og energibomberne. Omkring 100 medarbejdere nåede igennem zonerne, og end ikke møderne på ledelsesgangen var hellige – ledelsesgruppen fulgte ”Motionsuret” hele dagen.

Se Direktør Jan Bøjstrup Christensen og initiativtager og AMU konsulent Anna-Marie Richter fortælle om hvorfor og hvordan at Arbejdspladsernes Motionsdag er blevet en tradition på hos SOS International Dansk Autohjælp i videoen.  

Vi fejrer Arbejdspladsernes Motionsdag igen den 12. oktober 2018.

Mette Schmidt Dannesboe
Mette Schmidt Dannesboe
Kommunikationskonsulent