Der var skruet op for festlighederne, da det 40. VM-stævne i badminton for erhvervsskoler blev afholdt i Aalborg.

Det var først over midnat lørdag den 11. marts, at festen sluttede for deltagerne ved det 40 VM-stævne (Venskab og Motion) i badminton. Stævnet blev for 7. gang afholdt i Nordjylland, og denne gang var det AMU Nordjylland, der også var værter ved den 25. stævne i 2002, som sørgede for, at dagene forløb på bedste vis.

Det første VM-stævne/landsstævne for erhvervsskoler var 1978 i regi af Specialarbejderskolen i Kolind på Djursland. Siden er traditionen ført videre i takt med fusionerne med de tekniske skoler, EUC og også handelsskolerne, og med årene har en lang række jyske byer lagt badmintonbaner og festlokaler til en weekend med badminton, venskab og motion.

Åbningen af stævnet lørdag formiddag i Aalborg blev festliggjort med fælles indmarch, nationalsang og musik fra Brønderslev Harmonikaorkester samt tale af formand for Dansk Firmaidræt, Peder Bisgaard, der ønskede alle deltagerne god fornøjelse med lørdagens kampe.

For nogle var det nødvendigt med en seriøs omgang opvarmning, da deltagerne allerede fredag aften var ankommet til det nordjyske, og genkendelsens glæde var brudt ud.

Der blev spillet finaler omkring kl. 17:30, og så var der et par timer til at blive klar til aftenfesten. Her blev vinderne hyldet, og Kim Knudsen fra EUC Syd blev fejret for sin deltagelse ved sit 25. VM-stævne siden 2020.

Pernille Fløjstrup Andersen
Pernille Fløjstrup Andersen
Kommunikationskonsulent