Dansk Firmaidrætsforbund har sat en efterlysning i gang. Til foråret skal Årets Sundhedsambassadør 2018 kåres. Birgitte Fink Henriksen modtog titlen i 2011, og hun kører stadig på energien fra dengang.

Af Kir Klyster, freelancejournalist

”Det er rigtig fedt at blive påskønnet. Jeg blev vildt beæret og virkelig glad”, siger Birgitte Fink Henriksen, som er tilsynsførende hos Arbejdstilsynet.

I 2011 blev hun af Dansk Firmaidrætsforbund kåret som Årets Sundhedsambassadør. Lige nu efterlyser firmaidrætten nye kandidater til titlen.

”Der sidder personer i alle virksomheder, som synes, det er sjovt at gøre noget for arbejdspladsen. Men nogle gange, så tror jeg, at man kan føle sig lidt idéforladt. Samtidig er der jo en grund til, at man gerne vil det her, og så tager man lige fem eller ti år mere på den konto. Så påskønnelse er rigtig vigtig, og påskønnelse er da bl.a. at blive indstillet”, siger Birgitte Fink Henriksen, som blev udvalgt blandt 182 indstillede sundhedsambassadører fra hele landet.

Her seks år efter kåringen er hun stadig arbejdspladsens sundhedsambassadør. Det falder hende simpelthen naturligt, siger hun.

Sundhed er også et godt brætspil

Birgitte Fink Henriksen er typen, der kan få kaffen til at smage ekstra godt, når der holdes foredrag på arbejdspladsen, og som får en video­pejs til at samle og varme kollegerne til fredagsbar i Tilsynscenter Syd i Kolding, hvor hun arbejder. Hun har også lavet motionsaktiviteter som vinter­oL og aktiviteter med fokus på kost som sunde boller­konkurrence og besøg af fiskebilen.

Men Birgitte Fink Henriksen tænker sundhedsbegrebet bredere end kost og motion, og derfor fik hun prisen i 2011.

”Når man snakker om sundhedsfremme, så er der stadig nogen, der siger, at det skal handle om sundhed og motion, men det mener jeg ikke kun, at det skal. Det sociale aspekt, hvor man gør det okay at sidde ned og snakke om andet end arbejde, er også meget vigtigt på en arbejdsplads.”

Hold fast i traditionerne

Fredagsbaren er det nyeste initiativ, mens konceptet ”Den gode kop kaffe” med foredrag og gourmet­kaffe er blevet en fast tradition. gode traditioner kan man ikke få for mange af ifølge Birgitte Fink Henriksen.

”Jeg får idéer flere steder fra. Nu arbejder jeg i Arbejdstilsynet, hvor jeg besøger mange virksomheder, så dér henter jeg nogle nye idéer, og mine kolleger kommer også og foreslår noget indimellem. Men nogle gange behøver man altså ikke finde på noget nyt. Det, der fungerer, skal man holde fast i. Hvis det bliver en tradition – noget som går igen, så har det en blivende effekt”, mener sundhedsambassadøren anno 2011 til 2017 og sikkert mange år frem.

”Nu har jeg stået for de her aktiviteter i så mange år, at jeg ikke bruger så meget tid på det længere. Jeg kan hurtigt få det arrangeret, og jeg får energi af det. Den energi hiver jeg med ind i mit arbejde, og det er derfor, jeg gør det – og så selvfølgelig også, fordi jeg ikke kan lade være.”

Kender du én, der gør noget særligt for sundheden på din arbejdsplads? Så giv et fortjent skulderklap, og indstil ham eller hende til Årets Sundhedsambassadør 2018.


DET ER NEMT
– OG HELT GRATIS!
SÅDAN GØR DU:

Send en mail til indstil@firmaidraet.dk med:

Dit navn
Din mail og begrundelse
Navn og mail på indstillede

Send din mail senest den 1. marts 2018.