Poul-Erik Oppelstrup fra Københavns Firma Sport og Firmaidræt Slagelse blev lørdag hædret af Dansk Firmaidrætsforbund.

Dansk Firmaidrætsforbund har i weekenden 22.-23. april afholdt formandsmøde. 116 formænd og bestyrelsesmedlemmer fra firmaidrættens 80 foreninger mødtes i Nyborg. Blandt dagsordenens punkter var kåringen af Årets leder og Årets forening.

Poul-Erik Oppelstrup, der senere på året fylder 70 år, fra København Firma Sport blev Årets leder. Til november fejrer Oppelstrup sit 50 års jubilæum i firmaidrætten, og han er selv sikker på, at han fortsætter flere år endnu.

”Jeg synes, firmaidrætten giver så mange spændende muligheder. De seneste tre, fire år har det været fantastisk at se, hvordan vi har fået udviklet senioridrætten til en rigtig spændende aktivitet. Så vi stopper ikke ved de 50”, fortalte Poul-Erik Oppelstrup.

Han var i 1987 med til at starte Københavns Firma Sport, én af landets største firmaidrætsforeninger. For 24 år siden startede han Idræt i Dagtimerne, som i dag er et meget aktivt udvalg med mere end 200 ugentlige medlemmer. De senere år er det som bekendt særligt senioridrætten, som er kommet tættere på hans hjerte. Her er der også plads til blandt andet planlægning og afvikling af golfturneringer og -events for foreningens 1.000 golfspillere og til arrangementsdage i gokart for cirka 1.000 kørere.

”Jeg lægger altid plan for de ting, jeg beskæftiger mig med. Og det stod ikke i min plan, at jeg skulle hædres. Det har altid været en naturlig ting for mig at arbejde med firmaidrætten. Derfor er jeg lidt overrasket. Men jeg er også glad. Meget glad”, sagde Poul-Erik Oppelstrup, der modtog Agerbæks Æresskulptur ”Lederen” samt et rejsegavekort.

Event og erhvervsskoleelever

Firmaidræt Slagelse, der er blevet 76 år, har de seneste fire år været igennem en svær tid. Men med hårdt, målrettet arbejde er det lykkedes at genrejse en forening med gejst, nye tiltag, hjælpsomhed samt glade og tilfredse ledere og medlemmer. Foreningen, der også blev Årets forening i 1993, har arbejdet med hele organisationen, som nu får et skulderklap for deres ihærdige arbejde.

”Det betyder jo et klap på skulderen. Vi får at vide, at det, vi har gjort, ikke er gået ubemærket. Det giver noget til samtlige idrætsledere i foreningen. Vi kan endnu. Gennemsnitsalderen på de frivillige i foreningen er forholdsvis høj. Men det viser bare, at det ikke er alderen, det handler om, men om aktivitetsniveau og at man er innovativ”, lød det fra formand for Firmaidræt Slagelse, Jan Reinhold.

Udover et livligt idrætsliv er Firmaidræt Slagelse også kendt for store events, såsom Xtreme Mandehørm, Ladywalk og Julemærkemarchen, og foreningen var også hurtig til at sige ja til at være rollemodelforening for events i firmaidrætten. Og foreningen har også godt fat i eleverne fra de lokale erhvervsskoler. Firmaidræt Slagelse arrangerer blandt andet ES Cup og aktivitetsdage for erhvervsskoleeleverne.

I det næste år skal Skulpturen ”Ejgon Bertelsens Mindepokal”, der er skabt af kunstneren YAN, altså stå i Firmaidræt Slagelse, der er den første forening i firmaidrætten, der har fået hæderen to gange.