Tonny Andersen fra Randers Firma-Sport og Skanderborg Firmaidræt er netop blevet hædret af Dansk Firmaidrætsforbund med de flotte titler som henholdsvis Årets leder og Årets forening. Kåringerne fandt sted på firmaidrættens formandsmøde den 14.-15. april 2018.

Årets leder 2018: Tonny Andersen fra Randers Firma-Sport
Siden 1973 (med en kort pause fra ’83-’89) har Tonny Andersen været en ægte firmaidrætsildsjæl og -leder – både lokalt i Randers Firma-Sport og på forbundsplan i Dansk Firmaidrætsforbund.

”Jeg er utroligt stolt af at modtage sådan en ærespris. Det er helt fantastisk. Og jeg er ikke bare stolt på mine vegne, men også på foreningens. Jeg har været formand i næsten 30 år, og jeg har en fantastisk bestyrelse og frivillige ledere, som hver dag gør et stort stykke arbejde for firmaidrætten”, siger en glad og stolt Tonny Andersen om sin nye titel som Årets leder 2018 i Dansk Firmaidrætsforbund.

Ildsjæl med mange titler – og hæderstegn
Tonny er en mand med utallige firmaidræts-titler. I Randers Firma-Sport har han haft titlerne som formand for håndboldudvalget, næstformand og formand. På forbundsplan har han været instruktør og kursusleder i forbundets kursusudvalg. Medlem af Anti Doping Danmarks første bestyrelse og medlem af forbundets Region Østjylland er også et par af titlerne. Og endelig har han også været suppleant til – samt medlem af – forbundstyrelsen, hvor han var tilforordnet udvalget for Idræt og Motion samt forbundets repræsentant i idrætshøjskolerne.

Kåringen som Årets leder 2018 er langt fra den eneste pris, som ildsjælen Tonny Andersen har modtaget for sin store indsats for firmaidrætten.

Lokalt har Tonny modtaget Randers Firma-Sports hæderstegn samt Elros lederpokal.

I 1995 modtog Tonny Dansk Firmaidrætsforbunds hæderstegn for 10 års aktivt arbejde i firmaidrætten – og i 2007 modtog han forbundets guldnål som tak for et særdeles aktivt og årelangt arbejde for firmaidrætten.

Og da Randers Firma-Sport i 2010 blev kåret som Årets forening i Dansk Firmaidrætsforbund, havde formand Tonny Andersen en betydelig andel heri.

”Jeg er meget stolt af at slutte af sådan her”, afslutter Tonny Andersen og henviser til sin beslutning om at træde tilbage som formand for Randers Firma-Sport i februar 2019, hvor han i en overgangsperiode vil være den nye formand behjælpelig med at færdiggøre projekt ’Hornbæk idræt & kulturcenter’, som indebærer, at Hornbæk Sportsforening skal flytte til anlægget på Gl. Viborgvej 50, og hvor Tonny Andersen i dag sidder i styregruppen.

 

Årets forening 2018: Skanderborg Firmaidræt
’Udvikling’ og ’aktivitetsskabelse’ er to af nøgleordene for Skanderborg Firmaidræt. De sidste 9 år har den østjyske by målrettet arbejdet med at udvikle og synliggøre firmaidrætten i Skanderborg Kommune – og det arbejde har betalt sig.

Foreningen har blandt andet fået flere faste idrætsaktiviteter på programmet, de arrangerer endnu flere events (eksempelvis VinterCup løbsserie, Mini-tri, Rigtige Mænd Løbet og Arbejdspladsernes Motionsdag), de har fået nye bestyrelsesmedlemmer, de er synlige i lokalområdet – og de har fået foreløbigt ni nye virksomheder som medlemmer.

Nu får foreningen et stort skulderklap for deres ihærdige udviklingsarbejde.

”Jeg er meget glad for at modtage æresprisen på vegne af Skanderborg Firmaidræt. Det betyder meget for os som forening. Det er fantastisk at blive set og værdsat”, siger Ulla Staal, formand for Skanderborg Firmaidræt, der lørdag modtog hædersprisen på foreningens vegne.

En mindre firmaidrætsforening – der leger med de store
Skanderborg er ikke blandt landets største firmaidrætsforeninger, men de leger gerne med de store. Og de drømmer stort.

”Vi er en forening, der tør og gør. Vi kastede os ud i udviklingsarbejdet, og vi turde – fordi vi havde faglig ekspertise til rådighed fra forbundet, så vi altid havde mulighed for hjælp og sparring. Og vi stopper ikke her. Vi går genhårdt efter virksomhederne, og vi har ambitiøse målsætninger for fremtiden”, siger formand, Ulla Staal.

Foreningens tre spændende målsætninger for de kommende år er, at:

  • Skanderborg Firmaidræt skal opnå en endnu større kendskabsgrad i kommunen
  • arbejdspladserne fortsat skal være foreningens primære målgruppe
  • foreningen vil skabe endnu flere aktiviteter, mere motion og mere bevægelse i Skanderborg Kommune.

Om prisen Årets leder
Årets Leder uddeles hvert år af Dansk Firmaidrætsforbund.

Årets leder i Dansk Firmaidrætsforbund modtager Agerbæks Æresskulptur "Lederen", der er skabt af kunstneren Søren West, og er evigt vandrende. Hæderen tildeles firmaidrætsledere, der har udført et dygtigt og initiativrigt arbejde for firmaidrætten i Danmark. Årets Leder modtager også et rejsegavekort.

I 2017 blev Årets leder tildelt Poul-Erik Oppelstrup fra Købenshavns Firma Sport.

Om prisen Årets forening
Årets forening uddeles hvert år af Dansk Firmaidrætsforbund.

Kåringen sker på baggrund af indstillinger fra frivillige i firmaidrætten.

Årets forening modtager skulpturen ”Ejgon Bertelsens Mindepokal”, som er evigt vandrende. Samtidig modtager foreningen en aktivitetsdag.

Sidste år modtog Firmaidræt Slagelse hæderen som Årets forening 2017, og i 2018 skal mindepokalen, der er skabt af kunstneren YAN, altså stå hos Skanderborg Firmaidræt.