Efter weekendens ligafinaler i YouSee eSportligaen i Nyborg med summende maskiner, højt humør og kollega-kampgejst, har vi fundet årets Kollega Mester i CS:GO. Det blev kollegerne i eSport Service Blue, der sikrede sig mesterskabet efter en overbevisende finalesejr, og de er nu klar til DM på Odense Rådhus den 26. maj.

I weekenden løb ligafinalerne i YouSee eSportligaen over stablen i Nyborg, hvor 250 kolleger, venner og studiekammerater var samlet for at afgøre mesterskabet og sikre sig billet til DM i Odense den 26. maj. Det blev eSport Service Blue, der spillede sig til toppen af podiet og i sidste kunne løfte trofæet og kalde sig Kollega Mester i CS:GO.

"Vi er individuelt gode og kørte det stille og roligt… og kørte dem over," sagde Dinesen - et af holdets medlemmer efter den overbevisende 2-0 finalesejr, hvor de slog ADC fra Deloitte.

eSporten har styrket sammenholdet
Et andet af de kollegahold, der havde kvalificeret sig til finalen i CS:GO, var NNIT (Novo Nordisk IT).

”Vi er fra forskellige afdelinger, så dét at vi spiller sammen, har skabt sammenhold på tværs af organisationen og gjort, at vi har lært hinanden at kende på en ny måde,” fortalte Christoffer Fries fra holdet.

”Efter vi fandt ud af, at vi havde en chance for at gå til finalerne, gik vi all in og trænede hver aften. Det primære for os har hele tiden været, at det skal være sjovt. I år stillede vi med to hold – næste år kan vi vist stille med tre.”

Plads til både fodbold og eSport
CAC – et hold kolleger fra industrivirksomheden Carl Christensen A/S – havde også kæmpet sig gennem det indledende gruppespil til weekendens finaler.

”Da vi hørte om turneringen fra vores teamleder, meldte vi os til med det samme. At være med i Kollega-ligaen har styrket sammenholdet og gjort, at vi har en ting at være fælles om,” sagde Jonas Fuglsang fra CAC. Og hos Carl Christensen A/S er der både plads til eSport og fodbold.

”Vi spiller også firmafodbold, så det er ikke det ene eller det andet. Esporten er et fint supplement.”

DM-billetten er i hus   

Weekendens finalehold har alle sikret sig billet til Danmarksmesterskabet, hvor landsmesteren kåres. I Kollega-ligaens CS:GO division gælder det eSport Service Blue og ADC fra Deloitte, mens Team Quick Math fra Teknisk Gymnasium Hillerød og KBH SYD - De Flyvende Kromosomer fra HF & VUC København Syd stadig er med i spillet om DM-pokalen i League of Legends den 26. maj, hvor DM afgøres på Odense Rådhus.