Retningslinjer for afvikling af udendørs og indendørs aktiviteter

Firmaidrættens retningslinjer tager udgangspunkt i Kulturministeriets tiltag på kultur- og idrætsområdet (NB: Retningslinjerne bliver løbende opdaterede).

Derudover gælder en række generelle krav og retningslinjer. Det er helt afgørende, at I som forening sørger for, at disse retningslinjer bliver overholdt.

 • Der må max. være 25 personer samlet for så vidt angår udendørs idræts- og foreningsaktiviteter i organiseret regi., inkl. trænere/ledere/dommer/tidtagere/officials pr. 1. marts 2021.
 • Der må fortsat max være 5 personer samlet - undtagen hvad angår udendørs idræts- og foreningsaktiviteter - jf. det aktuelle forsamlingsforbud pr. 5. januar 2021.
 • Der er pr. 29. oktober 2020 krav om at bære mundbind alle offentlige steder indendørs - dette gælder også idrætsfaciliteter, dog ikke når man er aktiv under selve idrætsaktiviteten. 
 • Sørg for højt hygiejne-niveau med fokus på hoste-etikette, håndhygiejne og kontaktpunkter.
 • Reducer kontakt og skab fokus på afstand, hyppighed, varighed og barrierer. Hvis I og jeres deltagere ikke har mulighed for at overholde alle disse elementer, så bør I intensivere de øvrige. 
 • Der skal som udgangspunkt fortsat holdes to meters afstand ved aktiviteter i bevægelse eller ved fysiske anstrengelse (dette gælder ikke kontaktidræt). Det samme gælder i det offentlige rum.
 • Vær særlig opmærksom på håndhygiejne – brug håndsprit, hvis der ikke er mulighed for at vaske hænder med vand og sæbe. Der skal altid være vådservietter eller håndsprit (70-85 %) tilgængeligt.
 • Host eller nys i albuen eller i et papirlommetørklæde.
 • Bliv hjemme, hvis du har symptomer som fx feber, hoste, muskelømhed – og gå straks hjem selv ved milde symptomer. Personer med symptomer skal følge sundhedsmyndighedernes gældende retningslinjer for isolation, test m.v. 
 • Vær opmærksom på de særlige risikogrupper, som er defineret af Sundhedsstyrelsen.
 • Det er et krav, at I hænger Sundhedsstyrelsens plakat op ved de udendørs idrætsfaciliteter.

For en god ordens skyld gør vi også opmærksom på, at retningslinjerne nedenfor ikke tilsidesætter sundhedsmyndighedernes og Rigspolitiets anvisninger, ligesom øvrig lovgivning er gældende. Vi har alle stadig et fælles ansvar for, at spredningen af corona-smitte fortsat kan holdes under kontrol, og for at vi alle kan dyrke idræt forsvarligt.

 

Udviklingskonsulenterne

Bo Ravn Bertelsen
Bo Ravn Bertelsen
Udviklingskonsulent
Brian York
Brian York
Udviklingskonsulent
Rikke Line Klockars-Jensen
Rikke Line Klockars-Jensen
Udviklingskonsulent
Morten Andersen
Morten Andersen
Udviklingskonsulent
Lars Graversen
Lars Graversen
Udviklingskonsulent
Klaus Almind
Klaus Almind
Udviklingskonsulent
Dan Regnar Hansen
Dan Regnar Hansen
Udviklingskonsulent
Carsten Hansen
Carsten Hansen
udviklingskonsulent
Steen Sulstad Pedersen
Steen Sulstad Pedersen
Udviklingskonsulent