Retningslinjer for afvikling af udendørs og indendørs aktiviteter

Firmaidrættens retningslinjer tager udgangspunkt i Kulturministeriets tiltag på kultur- og idrætsområdet (NB: Retningslinjerne bliver løbende opdaterede).

Derudover gælder en række generelle krav og retningslinjer. Det er helt afgørende, at I som forening sørger for, at disse retningslinjer bliver overholdt.

 • Indendørs idræt: Der må max være 25 personer (4kvm pr. person) samlet til indendørs idræts- og foreningsaktiviteter inkl. udøvere, trænere, dommere mv. pr. 6. maj 2021.
 • Udendørs idræt:  Der må max være 75 personer samlet til udendørs idræts- og foreningsaktiviteter inkl. udøvere, trænere, dommere mv. pr. 6. maj 2021.
 • I afvikling af indendørsaktiviteter er der pt. krav om corona-pas for voksne udøvere fra 18 år og opefter. Se retningslinjerne for coronapas her (side 7).
 • Omklædningsrum, baderum og andre lokaler, der anvendes som led i en idrætsaktivitet, må holdes åbne.
 • Din forening kan afholde fysiske møder (fx Generalforsamling) i foreningernes lokaler, hvis retningslinjerne overholdes: Der er krav om, at der skal være 2 m2 pr. person, krav om coronapas samt et forsamlingsforbud på 25. Hvis I holder møde ude af huset, kan I afholde møder for op til 1.000 personer, hvis I overholder følgende retningslinjer.
 • Der er pr. 29. oktober 2020 krav om at bære mundbind alle offentlige steder indendørs - dette gælder også idrætsfaciliteter, dog ikke når man er aktiv under selve idrætsaktiviteten. 
 • Sørg for højt hygiejne-niveau med fokus på hoste-etikette, håndhygiejne og kontaktpunkter.
 • Reducer kontakt og skab fokus på afstand, hyppighed, varighed og barrierer. Hvis I og jeres deltagere ikke har mulighed for at overholde alle disse elementer, så bør I intensivere de øvrige. 
 • Der skal som udgangspunkt fortsat holdes mindst 1 meters afstand, gerne to meter i aktiviteter med fysiske anstrengelse (dette gælder ikke kontaktidræt). Det samme gælder i det offentlige rum.
 • Bliv hjemme, hvis du har symptomer som fx feber, hoste, muskelømhed.
 • Det er et krav, at I hænger Sundhedsstyrelsens plakat op ved de udendørs idrætsfaciliteter.

For en god ordens skyld gør vi også opmærksom på, at retningslinjerne nedenfor ikke tilsidesætter sundhedsmyndighedernes og Rigspolitiets anvisninger, ligesom øvrig lovgivning er gældende. Vi har alle stadig et fælles ansvar for, at spredningen af corona-smitte fortsat kan holdes under kontrol, og for at vi alle kan dyrke idræt forsvarligt.

Udviklingskonsulenterne

Bo Ravn Bertelsen
Bo Ravn Bertelsen
Udviklingskonsulent
Brian York
Brian York
Udviklingskonsulent
Rikke Line Klockars-Jensen
Rikke Line Klockars-Jensen
Udviklingskonsulent
Morten Andersen
Morten Andersen
Udviklingskonsulent
Lars Graversen
Lars Graversen
Udviklingskonsulent
Klaus Almind
Klaus Almind
Udviklingskonsulent
Dan Regnar Hansen
Dan Regnar Hansen
Udviklingskonsulent
Carsten Hansen
Carsten Hansen
udviklingskonsulent
Steen Sulstad Pedersen
Steen Sulstad Pedersen
Udviklingskonsulent