På denne side kan du dykke ned i de gode eksempler ude fra jer foreninger. Eksempler på, hvordan det fortsat er muligt at afvikle aktiviteter og idræt. Måske nogle af idéerne er lige til at bruge ude i din forening?

Spinning on Demand i Struer

Foreningen i Struer har med få greb sørget for, at så mange af deres medlemmer som muligt fortsat kan spinne - med afstand, fleksibilitet og uden instruktør. Mange besøger jævnligt spinningslokalet, og særligt har det været en fordel, at deltagerne kan cykle, lige når de vil uden fast mødetidspunkt.

Idéen er helt konkret, at centret starter programmet iQniter, når bikere møder op. Deltagerne kan låne et pulsbælte, hvorved de modtager personlig info, fx frekvens, puls og belastning. De kan også vælge, om de vil cykle op ad bakke, i interval eller på "landevej". En helt almindelig, hæsblæsende spinningtime - bare uden instruktør. 

Se en video fra Firmaidræt Struers facebookside

Yoga i FIGU

Foreningen i Nykøbing Falster oplever fortsat stor tilgang til Yoga. Hvor der før var 20 personer på hvert hold, har de nu delt gruppen op i hold på 10 personer inkl. træner.

De har udbudt flere tider, kombineret med at dele holdene op, så de kun træner hver anden gang. Med stor forståelse og til stor glæde. De har en merudgift til trænere, som de har søgt kompensation for i lokalforeningspuljen.

Crossfit i LOFI

Herunder kan du se, hvordan de i Lemvig kan tilbyde to holdtræninger i crossfit på samme tid.

De har arrangeret træning i to zoner med tydelig opdeling - og hver sin instruktør. Hver gruppe har eget toilet, omklædning mm.

Viborg og varmtvandsgymnastik

I Viborg familie og Firmaidræt har man af to omgange justeret programmet til deres varmtvandsgymnastikhold. Første gang ved at køre tre hold á 40 minutter frem for den oprindelige plan med 2 hold á 60 minutter. Og efter det nyeste forsamlingsloft på 10 personer har de organiseret det således, at vandgymnasterne kommer hver anden uge, så de nu er 9 på holdet plus en instruktør - helt som retningslinjerne foreskriver. 

Ved begge justeringer har der været stor forståelse og velvillighed. Og så snart der bliver op/nedjusteret på forsamlingsforbuddet, er foreningen klar til at kigge på nye løsninger💪