FAQ: Spørgsmål og svar om Kollegagolf

Hvem er spilleberettigede?
Det er alle, der opfylder kriterierne, dvs. alle klubgolfere over 15 år med gyldigt DGU-kort, gyldigt EGA handicap og amatørstatus, samt er tilmeldt turneringen og fremgår af deltagerlisten.

Hvor mange spillere må man være pr. hold?
Et hold består af 2 spillere. En 3. person kan bruges i tilfælde af andet fravær såsom forretningsrejser eller sygdom, men der er kun polo og goodiebag til 2 spillere. Har man deltaget tidligere med 4 spillere så anbefaler vi og lave 2 hold pga. færre matches end tidligere og kun 1 deadline for afholdelse af alle kampe.   

Vi er 2 på hvert hold, Hvem skal spille mod hvem?
Spillerne med laveste handicap møder hinanden i en stableford match om 2 point og ligeledes de 2 spillere med højeste handicap møder hinanden i en stableford match om 2 point.

Kan man ændre holdet undervejs i turneringen?
Nej det kan man ikke. Man kan ikke fjerne spillere, der har spillet en kamp, og det er heller ikke muligt at lave udskiftning af spillere undervejs i turneringen. 

Hvornår skal vi spille de 4 kampe?
Holdet bestemmer selv i samarbejde med modstanderholdet hvornår de ønsker at spille. Kampene skal blot være afviklet imellem d. 6. maj og d. 1. september 2019.

Hvor skal vi spille henne?
Holdene inddeles geografisk, alt efter hvor i landet I kommer fra. Jeres puljeinddelingen viser hvem man møder på hjemmebane og hvem man skal møde på udebane.

Hvornår er finalestævnet?
Finalestævnet kommer til at foregå d. 19. september 2019 kl. 09.00 på Great Northern i Kerteminde.

Hvad kan vi vinde?
Puljevindernes præmie er deltagelse i finalestævnet. Dansk Firmaidrætsforbund betaler greenfee, og giver desuden en burger & en genstand til alle deltagere til finalestævnet. Derforuden er 1. præmien et rejsegavekort på kr. 10.000,- pr. hold. 2. præmie er Titleist produkter til en værdi af kr. 4000,- pr hold, og 3. præmie er et gavekort til golfudstyr til en værdi af kr. kr. 1000,- pr hold.

Hvorfor er deltagerprisen højere i år?
Vi har i år valgt at ligge vægt på at give deltagerne en helt speciel golfoplevelse. En stor del af prisstigningen går derfor til finalestævnet på Danmarks mest omtalte golfbane for tiden, Great Northern i Kerteminde.  Foruden at deltagerne får en stor oplevelse der, er der også 2 kvalitets poloer fra Titleist og en goodiebag med i deltagerprisen.

Skal man spille hullet færdigt, selvom man ikke kan nå flere stableford point?
Nej, hvis en spiller ikke kan opnå flere point på et hul anbefaler vi at vedkommende samler bolden op så golfrunden ikke tager længere tid end højst nødvendigt. 

Efter hver match er holdets samlede stableford point vigtigt – hvorfor? 
Det er i ALLE matcher vigtigt at holdet samler så mange point sammen som muligt da puljevinderne findes ud af fra følgende regler:

  1. Flest point
  2. Flest point indbyrdes
  3. Flest stableford point indbyrdes
  4. Flest stableford point
  5. Omkamp på neutral bane eller lodtrækning

Hvad gør man hvis den ene spiller ikke har gyldigt EGA handicap? For eksempel som denne kamp: XX spillede mod YY. XX vandt matchen med fleste point, men bagefter viser det sig, at XX ikke har gyldigt EGA handicap. Ergo, betyder det så ikke at YY vinder kampen ift. Reglerne?
Vi kan ikke se, om det handicap folk har er et EGA handicap. Først når vi får en protest og kan undersøge det, kan vi finde ud af det. Vi har skrevet i reglerne, at de skal have et EGA handicap, det kan ikke misforstås. Det er så op til holdene selv at håndhæve det.
Reglerne for et EGA handicap er:
For at et EGA handicap kan komme med i en årsrevision kræves det, at der minimum indleveres fire scorekort i løbet af en sæson. Er der indleveret færre end fire scorekort i sæsonen, anses handicappet ikke at afspejle medlemmets spillestyrke og handicappet fastlåses og vil ikke kunne reguleres før medlemmet har indleveret tre nye scorekort for at få ”låst” handicappet op igen. Disse tre scorekort skal indleveres indenfor en periode på seks uger fra indlevering af første scorekort.

Hvad er handicapgrænsen:
Turneringen er åben for alle spillere over 15 år med amatørstatus. Der spilles efter det på dagen gældende handicap, max. ud fra et handicap på 36.

Spillehandicappet, som tildeles på den aktuelle bane, der skal spilles, aflæses på konverteringstabellen. Spillehandicap angives i heltal, for eksempel 7 slag eller 31 slag.

Kan man få dispensation til at bruge buggy ved mindre fysisk handicap?
Ja, det kan godt lade sig gøre. Dog er det vigtigt at huske at søge om det, og man får den kun i nødstilfælde i finalen, hvis ikke man har haft den tidligere.