**BIKE & RUN STAFETTEN I HOLSTEBRO ER UDSKUDT TIL 2022**

Er du til en tur på landet, eller foretrækker du duften af grillen fra baghaven i byen? Der er chancer for begge dele i Bike & Run Stafetten i Holstebro!

I 2021 starter løbere og cyklister samtidigt, altså er der 2 aktive fra hvert hold på samme tid fra starten.
Dette gør vi for at gøre arrangementet lidt kortere afviklingsmæssigt.
Vi satser derfor på, at stafetten er færdigafviklet indenfor cirka 2 timer fra starten går kl. 17.30.
Tiden for de løbe- og cykelstafetten lægges så slutteligt sammen, så vi kan kåre den samlede vinder af årets Bike & Run-stafet.

Derudover har vi kortet løberuten ned til det halve, altså ned til 2½ km pr. omgang.
Ruten skal derfor gennemløbes 6 gange, men det er muligt at lade en enkelt deltager nøjes med en omgang, hvis der så er en anden, der tager en omgang mere.
Der kan frit veksles på holdet, og man er derfor ikke nødt til at tage 2 runder i træk, hvis man vil have en pause indimellem.

Der må stadigt kun være max. 5 deltagere på hvert hold, men det er lovligt at lade en person cykle begge omgange, hvor man så har 4 personer til at gennemføre de 6 løberunder. Dermed har vi fået tilføjet en større fleksibilitet i løbet, mener vi selv i hvert fald.

Cyklisterne tager en tur på 13,6 km ud i landskabet på de mindre veje omkring Sir, mens løberne snupper en tur på 2,5 km på stisystemerne i Ellebæk-kvarteret, hvor duften af havegrillen kan give håb om en lang, skøn sommer på terrassen.

Nyhed: Walk-distance.
Læs mere

Nu kan dit hold – udover løbere og cyklister – stille med gående deltagere (walk’ere) til Bike & Run Stafetten. Walk’ere går 2,5 km.

Walk’ere er med på et hold på samme måde som løbere og cyklister. Når holdet tilmeldes, krydser man blot af, at man har walk’ere på holdet. Dit hold vælger selv, hvor mange walk’ere og løbere der er på holdet – dog max 3, og dette oplyser i blot på løbsdagen, når I får udleveret jeres startnumre og tidtagningschip. Walk’ere indgår i stafetrækkefølgen som løberne.

Et hold med walk’ere kan ikke vinde stafetten, da vi ikke kan kontrollere om walk’ere går hele vejen eller smålunter. Holdet vil dog få en placering på resultatlisten med holdets samlede tid.

Så nu er der også plads på holdet til dem, der ikke er klar til at løbe eller cykle, men som gerne vil være en del af motionsfællesskabet og bidrage til holdindsatsen med en gåtur.

Sted og ruter
Start og mål fra P-pladsen ved Idrætscenter Vest, Mozartsvej 5, 7500 Holstebro.

Turen går fra start i hver sin retning for cyklister og løbere - cykelfolket drager let nordpå, mens løberne tager en let tur sydover, inden de vender rundt på ruten og kommer tilbage til start- og målområdet.

Cyklisterne kører de 13,6 km ad Mozartsvej, Støvlvej, Holmgårdsvej, Alstrupvej m.v. på en smuk landtur ud i naturen omkring Sir. Hele strækningen er naturligvis asfalteret, men ruten er lettere kuperet, og ellers kan blæsten selvfølgelig være en genstridig modstander i det åbne landskab.

Løberne løber de 2,5 km også på en primært asfalteret rute, dog med et kortere stykke der er grusbelagt. Det hele foregår - på nær et kort stykke ved start og mål - på lukkede stisystemer, hvor der ikke er større trafikale knudepunkter. Almindelige cyklister i området vil være den største gene, man kan møde. Turen går rundt på stisystemerne i det nyere kvarter i Ellebækområdet, hvorefter turen går tilbage mod målområdet.

Møde- og starttid
Startnummer og løbsposer kan afhentes på løbsdagen fra kl. 15.30 ved informationsteltet ved Idrætscenter Vest.

Starten går kl. 17.30.

Rækker og præmier
I kan stille op i herre-, dame- eller mixrække, og der er præmier til vinderne i alle rækker.

Omklædning og bad
Det er muligt at klæde om og bade i omklædningsrummene på Idrætscenter Vest.
Her vil der være separat omklædningsrum med bad til damer og herrer.

Opvarmning 
Der er mulighed for at benytte græsarealet tæt ved start- og målområdet til lettere opvarmning til løbet, eller man kan køre sig en kort tur på cyklen af de andre veje i området.

Telt i start- og målområdet 
I har mulighed for at stille jeres eget mindre telt op på fodboldbanerne tæt på start og mål. I tilfælde af dårligt vejr har I mulighed for at opholde jer indenfor i entréen på Idrætscenter Vest.

Elektronisk tidtagning 
Chippen monteres om første løbers eller cyklists højre ankel og gives videre som stafet til næste cyklist eller løber.
Når holdets sidste løber og cyklist har passeret målstregen, afleverer I chippen til en ansvarlig official.
Tiden for de 2 chips lægges så sammen, hvorefter man har den samlede tid for hele stafetholdet.

Regler for holdets cyklister

  1. Cykelhjelm er påbudt.
  2. Cykling er ikke tilladt på stævnepladsen. Cyklisterne skal derfor inden afgang sætte cyklen i området med cykelparkering lige efter målportalen. Første cyklist løber dermed minimalt stykke op til cyklen for derefter at køre ud på ruten. Ved hjemkomst stilles cyklen igen i cykelparkeringen, hvorefter der kan løbes igennem start- og målbanner og op til skiftezonen for at skifte til næste cyklist.
  3. Målstregen krydses altid løbende, hvorefter stafetten/chippen gives videre til den næste på holdet.
  4. Løberutens ind- og udgang går forbi P-pladsen nærmest hovedindgangen til Idrætscenter Vest. Det er derfor vigtigt, at I tager hensyn til de øvrige mennesker, som benytter centret denne dag.

 

  • Dato 20. maj 2021 kl. 17:30 - 20:30
  • Tilmeldingsfrist Der er lukket for tilmeldinger
  • Sted Idrætscenter Vest, Mozartvej 5, 7500 Holstebro
  • Pris

    Kr. 545,- pr. hold

Billeder fra Bike & Run Stafetten i Holstebro 2019

Bliv stafet-klar med vores hovedsponsor

Bliv en del af Bike & Run-fællesskabet

Kontakt den lokale stævneansvarlige

Michael Krintel
20 41 55 85
formand@holstebrofirmaidraet.dk
www.holstebrofirmaidraet.dk