Der blev både grinet og svedt, da det store opholdsrum på plejecenteret i Sorø onsdag eftermiddag blev omdannet til både floorball-bane og motionsbingo-zone. Og plejecenterets beboere kiggede nysgerrigt ind, da sygeplejersker, SOSU’er, pædagoger, kontorpersonale, ledere og de andre ansatte blev udfordret og dyrkede sammenholdet, da Dansk Firmaidræt rullende ”motions-karavane” var forbi arbejdspladsen.

- Det gør noget rigtigt godt for trivslen og arbejdsglæden, når vi er sammen om motion og bevægelse. I dag afrundede vi et langt personalemøde med kollegamotion, og i morgen er der en stor gruppe af medarbejderne, der går Pedersborg Sø rundt,  fortæller Janne Bremholm-Nielsen, der er leder af plejecenteret.

Hun er ikke i tvivl om, at motion og bevægelse i hverdagen er rigtigt vigtigt for medarbejderne, både fordi det styrker sammenholdet på tværs af medarbejdergrupper og afdelinger, men også fordi plejeområdet er fysisk krævende – og der derfor er behov for forebyggelse i hverdagen.

- Vi vil gerne være en attraktiv arbejdsplads, og vi vil gerne passe godt på de dygtige medarbejdere, som vi har. Og i den sammenhæng er motion og bevægelse i hverdagen et vigtigt element. Vi har fået rigtig god inspiration fra Dansk Firmaidræt i dag, og vores opgave bliver så at få skabt rammerne for, at kollegamotion i endnu højere grad kan blive en del af arbejdshverdagen her hos os.

Idrætsordfører for Venstre i Folketinget, Sten Knuth, roste plejecenteret for at skabe gode rammerne for medarbejdernes motionsmuligheder.

- Alle undersøgelser viser desværre i øjeblikket, at vi skal bevæge os mere i hverdagen. Og det gælder jo både børnene, de voksne og de ældre. Jeg synes, det er rigtigt godt at se, at medarbejderne på plejecenteret her griber mulighederne for motion med kollegerne.

- Jeg synes faktisk, at Folketinget kunne lære noget af plejecenteret her i Sorø. Motion og bevægelse gør, at vi lærer hinanden bedre at kende, uanset fagområde – eller parti-skel. Efter at have været her i dag, vil jeg opfordre Folketinget til, at vi næste år bliver en del af motionsugen, og gør som de netop har gjort her på plejecenteret. Nemlig at svede, grine og bevæge os sammen. For kan vi det – så kan vi også arbejde bedre sammen i hverdagen.

- Jeg synes det er stærkt, at idrætsorganisationerne er gået sammen – både Dansk Skoleidræt, Dansk Firmaidræt, DIF. ISCA og DGI - og har skabt det nye initiativ ”Danmarks Motionsuge”. Og allerede her i den første udgave af motionsugen er der over 4500 gratis motionsmuligheder rundet om i hele landet. Og så giver det en stærk gennemslagskraft, når DR på tværs af deres flader sætter fokus på vigtigheden af bevægelse i alle danskeres hverdag.