En cykeltur i Odense. Det giver motion. Frisk luft. Sammenhold. Samtaler.

Jane Heitmann (V), formand for Folketingets Sundhedsudvalg cyklede Arbejdspladsernes Motionsuge i gang på racercyklen sammen med Henrik Grove og kolleger fra softwarevirksomheden House of Code, Odense.

Hun er ikke i tvivl om, at motion på arbejdspladserne er et vigtigt element i tid, hvor sundhed står højt på den politiske dagsorden. Derfor er hun glad for, at så mange arbejdspladser er aktive på Arbejdspladsernes Motionsdag.

- Det er inspirerende og vigtigt at arbejdspladser sætter motion på dagsordenen i hverdagen. Det er med til at understøtte hele Danmarks rejse mod bedre sundhed og mere aktivitet. Det er til gavn for den enkelte medarbejde, for den enkelte arbejdsplads og dermed i sidste ende for hele samfundetet, lød det fra Jane Heitmann efter cykelturen.

House of Code vandt sidste år Europa-mesterskabet i kollegamotion. For partner Henrik Grove er motion på arbejdspladsen vigtig.

- Det kræver mod at skabe plads og tid til motion som virksomhedsejer. Du ser ikke altid resultatet med det samme. Men der er ingen tvivl om at det er fremtiden for virksomhederne i Danmark og den bæredygtige omstilling. Derfor er det naturligt, at vores arbejdsplads er en aktiv deltager i Arbejdspladsernes Motionsdag, siger Henrik Grove.