DYRK SAMMENHOLDET

- Deltagelse i #AMdag21 er gratis, og kollegamotion gør godt for fællesskabet.  

Arbejdspladsernes Motionsdag er årets festdag for kollegamotion og den lokale firmaidræt.

 • Vi rykker tættere sammen på arbejdspladsen, og vi styrker vores indbyrdes relationer, når vi er fælles om noget aktivt, sjovt og meningsfuldt. 
 • Erfaringer og studier viser, at vi bliver mere tilfredse medarbejdere, når vi dyrker kollegamotion. 
 • Til cheferne: Kollegamotion betaler sig på bundlinjen - sygefraværet falder, og produktiviteten stiger. 
 • Når børnene er aktive til Skolernes Motionsdag, så skal vi voksne også være det på Arbejdspladsernes Motionsdag. 


Sådan får I succes - også fra og på hjemmekontorerne:

 • Få ledelsens opbakning til Arbejdspladsernes Motionsdag – eller planlæg selv i afdelingen.
 • Gør det sjovt og simpelt eller udfordr hinanden.  
 • Tilpas aktiviteter jeres tid og rammer – lidt aktivitet er meget bedre end ingen aktivitet.

Arbejdspladsernes Motionsdag har i 2019 og 2020 været en del af European Week of Sport #BeActive #EWOSDK

ER I MED?
 • Det er gratis at deltage i #AMdag
 • Fortæl os, hvor mange medarbejdere I er på arbejdspladsen
 • Vind gode, aktive præmier
 • I bestemmer selv rammerne - find inspiration her på siden
 • Følg også AMdag på Facebook via @arbejdspladsernesmotionsdag

Du/I kunne måske også have interesse i ... 👀

 • Bliv uddannet sundhedsambassadør
  Bliv uddannet sundhedsambassadør
  Du får værktøjer, viden og klare konkrete idéer
  Bliv uddannet sundhedsambassadør
 • Tæl Skridt
  Tæl Skridt
  Arbejdspladser fra hele landet tæller skridt. Tæller du også med?
  Tæl Skridt
 • Firmaidræt Open
  Firmaidræt Open
  Dyrk sammenholdet med kolleger fra hele landet til vores årlige idrætsfest
  Firmaidræt Open
 • Bike & Run Stafetten
  Bike & Run Stafetten
  Løb eller cykl med dit hold til stafetter landet over
  Bike & Run Stafetten
 • Dyrk aktive netværk med firmaidrætten
  Dyrk aktive netværk med firmaidrætten
  Firmaidrætten inviterer løbende til Aktive Netværk regionalt, lokalt og som rullende konferencer
  Dyrk aktive netværk med firmaidrætten

Sagt om Arbejdspladsernes Motionsdag 📣

"Med Arbejdspladsernes Motionsdag gør vi det meget fleksibelt at sætte fokus på kollegamotion. Det er helt op til den enkelte arbejdsplads og afdeling at definere, hvor meget tid og i hvilke rammer kollegamotionen skal foregå. Vi har samlet massevis af inspiration på vores digitale platforme. Det er altså lige til at få sved på panden og et smil på læben – uanset om det er på et kontor, et værksted eller på en fabrik, du arbejder."
Peder Bisgaard
Formand hos Dansk Firmaidrætsforbund
"Fælles motionsaktiviteter på arbejdspladserne er godt for både sundhed, velvære og god kollegial stemning. 3F har i mange år kæmpet for at øge arbejdspladsernes indsats i forhold til et godt arbejdsmiljø, sundhed, kost og motion. Derfor bakker vi i 3F også 100 % op om det gode initiativ med at lægge en fast, årlig Arbejdspladsernes Motionsdag samtidig med Skolernes Motionsdag. Det giver tilmed et godt udgangspunkt for en fælles snak om motion og sund kost over aftensmaden."
Tina Christensen
Næstformand hos 3F
"Vi lever af vores medarbejdere og deres viden. Det er super vigtigt for os, at de ansatte har en god energi. Ikke bare i arbejdstiden, men også efter arbejde. På Arbejdspladsernes Motionsdag er vi sammen på en anden måde end vanligt. Vi ser hinanden i øjnene og lærer hinanden bedre at kende – det er dog aldrig fysisk hårdt. Gåture med skattejagter er et hit, og cheferne deltager også. Sundere medarbejdere har det sjovere og præsterer bedre – det er vi slet ikke i tvivl om."
Bettina Nyberg
HR Manager hos SecureLink A/S
"Selvom vi har rygende travlt rundt omkring, må jeg sige, at medarbejderne er rigtig gode til at prioritere motion og sundhed i hverdagen, og selvfølgelig får den lidt ekstra gas på Arbejdspladsernes Motionsdag. Vi ved jo alle sammen, at bevægelse og træning er vigtigt for helbredet, så det er rigtig fint, hvis man kan få motion ind i sin hverdag på en smart måde, fx til og fra arbejde eller i forbindelse med sit arbejde sammen med nogle kolleger. Det skaber arbejdsglæde, kreativitet og giver faktisk flere effektive timer på jobbet."
Gert R. Jonassen
Ordførende direktør hos Arbejdernes Landsbank
"Rigtig mange danskere får rørt sig alt for lidt, og det går ud over helbredet. En fysisk inaktiv livsstil kan også påvirke muligheden for, at man kan passe sit arbejde. Det gælder især, hvis man har et job, hvor man skal bruge kroppen. Det er den enkeltes eget ansvar at passe godt på sit helbred, men vi har alle en fælles interesse i at forebygge skader og sygdomme, som kan give sygefravær og resultere i for tidlig tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet. Arbejdspladsen kan være én ramme for at komme i gang med en mere aktiv livsstil. Det vil være oplagt at få talt om det på den enkelte arbejdsplads, så man vælger aktiviteter, der passer til arbejdspladsen, og dermed sikrer opbakning – både hos ledelsen og medarbejderne."
Katrine Nordbo Jakobsen
Chefkonsulent hos Dansk Arbejdsgiverforening
"Motion er altid godt – og endnu bedre, når det er sammen med andre. Det er sundt, det giver fælles oplevelser og skaber glæde, og det vil vi i Hvidovre Kommune gerne støtte op om. Derfor har vi, som en del af arbejdet med en ny sundhedsstrategi, valgt at tilmelde hele kommunen til Arbejdspladsernes Motionsdag, og jeg glæder mig til at se de sjove og kreative aktiviteter, de finder på rundt omkring i kommunen."
Helle Adelborg (S)
Borgmester hos Hvidovre Kommune
"Jeg får det selv fysisk og psykisk bedre af motion, og forskningen viser jo tydeligt, at varieret motion forebygger livsstilsygdomme. Kollegamotion generelt og Arbejdspladsernes Motionsdag specifikt er et super initiativ, der kan hjælpe danskerne med at blive mere aktive i en ellers travl hverdag. Vi skal dyrke sammenholdet i mange henseender. Ikke mindst på arbejdspladsen. Kombinationen af fysisk aktivitet og socialt samvær på arbejdspladsen er forrygende. Og kollegamotion i arbejdstiden øger samtidig chancen for at få nogle af dem med, som i øjeblikket vælger idrætten fra – også dem, der måske ikke er en del af et foreningsfællesskab i fritiden."
Stén Knuth
Idrætsordfører hos Venstre
"Fysisk aktivitet på arbejdspladsen kan ikke blot bidrage til trivsel og godt arbejdsmiljø, det kan også reducere antallet af sygemeldinger, som er relateret til smerter i muskler og led. Arbejdspladsernes Motionsdag kan være med til at starte en proces, så det bliver naturligt at være fysisk aktiv i løbet af sin arbejdsdag. Vidensråd for Forebyggelse har peget på, at træningsindsatser, der finder sted på arbejdspladsen, har rigtig god effekt, og derfor er det ét af de spor, som vi mener, at arbejdspladser bør arbejde videre med. Den enkelte kan selvfølgelig godt gøre noget, men det er vigtigt at påpege, at ledere på arbejdspladserne har en stor opgave i at sikre, at der kan tages initiativer, som medarbejderne kan benytte sig af."
Søren Brostrøm
Direktør hos Sundhedsstyrelsen
"Det er et selvmål, hvis man ikke forebygger smerter og sygdom. Arbejdspladsernes Motionsdag er en vigtig brik med henblik på forebyggelse af nedslidning. Den fysiske aktivitet og motion skal målrettes den enkeltes udfordringer og behov."
Jens Nielsen
Forbundssekretær hos FOA
"Det er vigtigt med bevægelse i løbet af en arbejdsdag, og fysiske aktiviteter med kollegerne styrker arbejdsglæden og skaber kreativitet. Det ved vi. Arbejdspladsernes Motionsdag er en naturlig anledning til at sprede de gode budskaber."
Camilla Beckmann
Formand for Arbejdsmiljøudvalget hos Nordea
"Sundhed hænger sammen med trivsel. Derfor er der forskellige motionstilbud som løbeklub, yoga og udendørs træning til ansatte i Landbrug & Fødevarer, og vi deltager i #AMdag, Tæl Skridt og Vi cykler til arbejde-kampagnen. At dyrke motion sammen giver et socialt sammenhold på tværs af fagområder og en større forståelse for hinandens arbejde, og det er en gevinst for samarbejdet og kulturen i hele organisationen."
Anne Arhnung
Administrerende direktør hos Landbrug & Fødevarer