Se med, få inspiration og del gerne video-indslagene om Arbejdspladsernes Motionsdag

2019

2018

2017

Mangler I en god case eller generel information?

Vi kan hjælpe dit medie med generel information, og vi finder også gerne cases, der matcher specifikke ønsker. Kontakt os!

SAGT OM ARBEJDSPLADSERNES MOTIONSDAG...
Formand i Dansk Firmaidrætsforbund, Peder Bisgaard
"Med Arbejdspladsernes Motionsdag gør vi det meget fleksibelt at sætte fokus på kollegamotion. Det er helt op til den enkelte arbejdsplads og afdeling at definere, hvor meget tid og i hvilke rammer kollegamotionen skal foregå. Vi har samlet massevis af inspiration på vores digitale platforme. Det er altså lige til at få sved på panden og et smil på læben – uanset om det er på et kontor, et værksted eller på en fabrik, du arbejder."
Kulturminister Mette Bock (LA):
"Arbejdspladsernes Motionsdag er et vigtigt initiativ for at gøre danskerne mere aktive i hverdagen. Netop kombinationen af fysisk aktivitet og socialt samvær på arbejdspladsen er et afgørende element. Derfor glæder det mig, at rigtig mange arbejdspladser og deres medarbejdere allerede har valgt at støtte op om et initiativ som Arbejdspladsernes Motionsdag. Jeg vil opfordre flere virksomheder til at gøre det samme og til at prioritere motion og fysiske aktiviteter.”
Chefkonsulent i Dansk Arbejdsgiverforening, Katrine Nordbo Jakobsen: 
"Rigtig mange danskere får rørt sig alt for lidt, og det går ud over helbredet. En fysisk inaktiv livsstil kan også påvirke muligheden for, at man kan passe sit arbejde. Det gælder især, hvis man har et job, hvor man skal bruge kroppen. Det er den enkeltes eget ansvar at passe godt på sit helbred, men vi har alle en fælles interesse i at forebygge skader og sygdomme, som kan give sygefravær og resultere i for tidlig tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet. Arbejdspladsen kan være én ramme for at komme i gang med en mere aktiv livsstil. Det vil være oplagt at få talt om det på den enkelte arbejdsplads, så man vælger aktiviteter, der passer til arbejdspladsen, og dermed sikrer opbakning – både hos ledelsen og medarbejderne."
Direktør i Sundhedsstyrelsen, Søren Brostrøm:
"Fysisk aktivitet på arbejdspladsen kan ikke blot bidrage til trivsel og godt arbejdsmiljø, det kan også reducere antallet af sygemeldinger, som er relateret til smerter i muskler og led. Arbejdspladsernes Motionsdag kan være med til at starte en proces, så det bliver naturligt at være fysisk aktiv i løbet af sin arbejdsdag. Vidensråd for Forebyggelse har peget på, at træningsindsatser, der finder sted på arbejdspladsen, har rigtig god effekt, og derfor er det ét af de spor, som vi mener, at arbejdspladser bør arbejde videre med. Den enkelte kan selvfølgelig godt gøre noget, men det er vigtigt at påpege, at ledere på arbejdspladserne har en stor opgave i at sikre, at der kan tages initiativer, som medarbejderne kan benytte sig af."
Næstformand i 3F, Tina Christensen:
"Fælles motionsaktiviteter på arbejdspladserne er godt for både sundhed, velvære og god kollegial stemning. 3F har i mange år kæmpet for at øge arbejdspladsernes indsats i forhold til et godt arbejdsmiljø, sundhed, kost og motion. Derfor bakker vi i 3F også 100 % op om det gode initiativ med at lægge en fast, årlig Arbejdspladsernes Motionsdag samtidig med Skolernes Motionsdag. Det giver tilmed et godt udgangspunkt for en fælles snak om motion og sund kost over aftensmaden."
Borgmester i Hvidovre Kommune, Helle Adelborg (S):
"Motion er altid godt – og endnu bedre, når det er sammen med andre. Det er sundt, det giver fælles oplevelser og skaber glæde, og det vil vi i Hvidovre Kommune gerne støtte op om. Derfor har vi, som en del af arbejdet med en ny sundhedsstrategi, valgt at tilmelde hele kommunen til Arbejdspladsernes Motionsdag, og jeg glæder mig til at se de sjove og kreative aktiviteter, de finder på rundt omkring i kommunen."    
Forbundssekretær i fagforbundet FOA, Jens Nielsen:
"Det er et selvmål, hvis man ikke forebygger smerter og sygdom. Arbejdspladsernes Motionsdag er en vigtig brik med henblik på forebyggelse af nedslidning. Den fysiske aktivitet og motion skal målrettes den enkeltes udfordringer og behov."

#AMdag bygger bro mellem mulighederne for at dyrke kollegamotion før, i eller efter arbejdstid og vores lokale firmaidrætsforeningers aktiviteter og events i fritiden. Følg med her - få et overblik over, hvorledes kollegamotion og firmaidræt kan kombineres den 11. oktober (og fremadrettet)...

Aktivitetskatalog / inspiration til kollegamotion

Deltag i #AMdag præcis, som I har lyst til: Gå en kort tur, spil rundbold, leg jer til sved på panden, arrangér en stafet, indret kontoret til aktive pauser eller afsæt hele dagen til aktiviteter og teambuilding.

Der er fem hovedoverskrifter i Aktivitetskataloget (PDF / PDF engelsk): Puls, relation, samarbejde, gåturen og ring til en ven.  
Farverne grøn, gul og rød angiver, hvor omfangsrig den enkelte aktivitet er i forhold til tid, materialer og kompleksitet.
Alle aktiviteter bærer naturligvis et navn. Dernæst har vi – for overblikkets skyld – kategoriseret informationen.  
 • Det skal I bruge…
 • Sådan gør I…
 • Tid…
 • Deltagere…
 • Gode råd…
 • Bonus…
I kan let justere aktiviteterne, så de passer lige nøjagtig til jer. Bliv inspireret og brug egne erfaringer og fantasien, så får I det bedste resultat.
Vi ved, at mange af jer vælger at gå en tur på Arbejdspladsernes Motionsdag – det er super godt. Det er muligt at supplere gåturen med næsten samtlige aktivitetsforslag.  
Tak:
 • Fordi I sætter motion og kollegialt samvær på programmet.
 • Fordi I er med til at holde gang i bevægelsesbølgen, der rammer Danmark fredag den 11. oktober 2019.
 • Tak fordi I deltager i Arbejdspladsernes Motionsdag (AMdag). Husk at registrér deltagelse her og vær med i lodtrækningen om en række fede præmier.
REGISTRÉR OG VIND

Gåturen...

Vi er vilde med at gå, og det er der faktisk ikke noget at sige til. En rask gåtur er nemlig en rigtig god motionsform, som gør underværker for både den fysiske og mentale sundhed. Derudover er en gåtur en aktivitet, alle kolleger kan være med til, en aktivitet, som sjældent giver skader og overbelastninger. Det er muligt at krydre gåturen med diverse øvelser for at sikre sved på panden og smil på læben.

REGISTRÉR OG VIND

Arbejdspladsernes Motionsdag – fredag den 11. oktober 2019

#AMdag

Få smil på læben og sved på panden sammen med dine kolleger – det er selvfølgelig gratis…

Arbejdspladsernes Motionsdag er årets festdag for kollegamotion og den lokale firmaidræt.

Vær med fordi:

 • Der så endelig(!) er en god grund til, at du giver chefen og dine kolleger sved på panden.
 • Det giver + på samvittighedskontoen og ++ på humørkontoen.
 • Det hverken behøver være yndefuldt eller professionelt - bare sjovt!
 • De voksne selvfølgelig også kan - børnene gør det hvert år til Skolernes Motionsdag.
 • Kollegamotion og aktiviteter styrker fællesskabet samt gavner bundlinjen.

Sådan lykkes det:

 • Få ledelsens opbakning til Arbejdspladsernes Motionsdag – eller planlæg selv i afdelingen.
 • Gør det sjovt og sørg for, at alle kan være med - bliv inspireret her.
 • Tilpas aktiviteter jeres tid og rammer – lidt aktivitet er meget bedre end ingen aktivitet.
 • Hold det simpelt – omklædning er ikke altid nødvendigt.
 • Aktivér og inkludér kollegerne – brug ildsjælene på arbejdspladsen.
REGISTRÉR OG VIND Følg Arbejdspladsernes Motionsdag på Facebook
REGISTRÉR OG VIND
ER I MED?
 • Det er gratis at deltage
 • Fortæl os, hvor mange medarbejdere I regner med at aktivere på dagen
 • Deltag i konkurrencen om gode præmier, når I registrerer jer
 • Det foregår på din arbejdsplads eller i nærområdet
 • I bestemmer selv rammerne - find inspiration her på siden
 • Følg også AMdag på Facebook @arbejdspladsernesmotionsdag

Historik

Idéen til Arbejdspladsernes Motionsdag opstod i efteråret 2014, da en af vores konsulenter i Dansk Firmaidrætsforbund satte sin lille forventningsfulde og sportsklædte dreng af på skolen. Han skulle – som alle andre skolebørn – være en del af den forankrede tradition Skolernes Motionsdag. En motionsdag, hvor fysisk aktivitet og fælles oplevelser er i højsædet på landets skoler. Idéen tog form – for tænk, hvis alle voksne havde samme mulighed for sjove oplevelser og fælles aktivitet én gang om året. Idéen er nu en tilbagevendende tradition på mange arbejdspladser. Og vi fortsætter rejsen - hop med på bølgen...

I 2015 deltog 121 arbejdspladser og i alt 5.676 medarbejdere.

I 2016 deltog 265 arbejdspladser og i alt 14.100 medarbejdere.

I 2017 deltog 350 arbejdspladser og i alt 21.700 medarbejdere.

I 2018 deltog 348 arbejdspladser og i alt 26.210 medarbejdere.

Vi lever af vores medarbejdere og deres viden. Det er super vigtigt for os, at de ansatte har en god energi. Ikke bare i arbejdstiden, men også efter arbejde. På Arbejdspladsernes Motionsdag er vi sammen på en anden måde end vanligt. Vi ser hinanden i øjnene og lærer hinanden bedre at kende – det er dog aldrig fysisk hårdt. Gåture med skattejagter er et hit, og cheferne deltager også. Sundere medarbejdere har det sjovere og præsterer bedre – det er vi slet ikke i tvivl om.
Bettina Nyberg, HR Manager hos SecureLink A/S

Fem gode grunde