Aktiviteket er skolens sunde og sjove motionsbibliotek. Her får I idéer og rekvisitter til aktive pauser og anderledes indslag i undervisningen. Aktiviteket giver eleverne et sundt afbræk og kan fungere som redskab til teambuilding blandt eleverne.

Idéen bag Aktiviteket er at give de unge en succesoplevelse - sundhed og aktivitet er ikke kedeligt eller besværligt. Vi har udviklet en række forskellige aktiviteter, der på en legende let måde giver eleverne en god oplevelse med fysisk aktivitet og sammenhold. Ud over at bringe eleverne tættere sammen, kan Aktiviteket også indgå som elevernes daglige 45 minutters motion og bevægelse i skolen.

Basisudgave Aktiviteket består af en basisudgave, som indeholder 20 aktiviteter fordelt på de tre temaer Relation, Puls samt Læring og koncentration. Aktiviteterne er samlet i et skab, som kan stå et centralt sted på skolen, hvor lærerne kan komme til det - eksempelvis på lærerværelset. De 20 forskellige aktiviteter ligger i hver sin stofpose med rekvisitter og regler, så de er lige til at tage med til timer eller møder. Aktiviteterne kan bruges både i klasselokalet og på fællesarealerne.

 Aktiviteket indeholder blandt andet aktiviteter som:

 • ”Væltepeter” – hvem har den bedste balance?
 • ”Hjernekluder” – hvem har den bedste koncentration?
 • "Sideskift" - få afløb for energien i en anderledes form for tovtrækning.
 • "Kryds-og-bolle-stafet" - 3 på stribe i XL-format.
 • ”Fup eller fakta-fange” – test af viden med humør på.

Add-ons Udover de 20 aktiviteter i basis-udgaven er det muligt at købe ekstra aktiviteter indenfor de tre temaer Relation, Puls samt Læring og koncentration. Det kan være, at I blot ønsker flere sjove og sunde aktiviteter, men det kan også være, at nogle af temaerne passer bedre til jeres målgruppe.  I hver add-on er der 10 nye aktiviteter, som primært fokuserer på det pågældende tema:

Relation: Disse aktiviteter fokuserer mest på sammenhold, samarbejde og et godt grin.

Puls: Disse aktiviteter får pulsen til at stige let samtidigt med, at der er et godt humør og en god energi.

Læring og koncentration: Disse aktiviteter fokuserer på dynamisk læring- og koncentrations-aktiviteter.   

Add-ons kan bestilles sammen med basis-udgaven eller efterfølgende.

Kurser

 1. Kursus 1: Bevægelse i undervisningen og Aktiviteket – En introduktion og præsentation (1½ time):
  Bliv klogere på bevægelse i undervisningen og Aktiviteket. På dette kursus får I gode råd og vejledning til implementering af bevægelse i undervisning på skolen og brugen af Aktiviteket. I får gode råd til at skabe og opretholde motivation hos både lærere og elever alt imens, I får lov at mærke Aktiviteket på egen krop. 
 2. Kursus 2: Energistyring, Kreativitet og videreudvikling - Pust fornyet liv og lyst i Aktiviteket (3 timer):
  Bliv ekspertbruger af Aktiviteket og forlæng levetiden af jeres motionsbibliotek. På dette kursus lærer I at energistyre aktiviteterne og videreudvikle dem i nye retninger. Kreativiteten får frit løb og I bliver bedre til at tilpasse aktiviteterne jeres elever, dagligdag og faglige indhold. Kan med fordel planlægges til efter Aktiviteket har været i brug. 

Firmaidrætsforeningen tilknyttesSkolen bliver meldt ind i den lokale firmaidrætsforening, som f.eks. kan hjælpe jer med at finde instruktører, lokaler og stå for idrætsaktiviteter på skolen, ligesom elever og medarbejdere får adgang til aktiviteterne og stævnerne i foreningen. Når I deltager i projektet er medlemsskabet for alle skolens elever og medarbejdere inkluderet i den pris, som de forskellige aktiviteter på skolen koster. Skolen skal årligt til foreningen indberette antal ansatte og det samlede antal elever, der har gået på skolen i løbet af året.

Prisinformation

Basisudgave
Medlemspris for Aktiviteket Basis: 6.500 DKK eks. moms
Pris for ikke-medlemmer: 8.000 DKK eks. moms

(Priser er pr. stk. samt eks. kørsel og moms)

Medlemskab af den lokale firmaidrætsforening er gratis.

Add-ons
2.500 DKK eks. moms pr. add-on

For at købe add-ons er det en forudsætning, at I allerede har købt basisudgaven.

(Priser er eks. fragtomkostninger og moms)

Kurser

Kursus 1: 2.000 DKK eks. moms og kørsel

Kursus 2: 3.500 DKK eks. moms og kørsel