Rigtige Mænd Løbet 2019 – tilmeldingen er åben 

Samarbejde, sjove udfordringer og holdånd er igen kodeordene, når Dansk Firmaidrætsforbund, foreninger og kommuner inviterer til Rigtige Mænd Løbet i 15 byer den 4. juni og 5. juni på Fars Dag.

Grib chancen – det er muligt at få en anderledes motionsoplevelse sammen med et par kammerater eller kolleger.

Rigtige Mænd Løbet er designet til, at der både skal knokles og kommunikeres, før målstregen kan passeres.

To cykler, en løber, og det er tilladt at skiftes undervejs.

Rigtige Mænd Løbet er for alle mænd uanset fysisk form.

Det enkelte 3-mands-hold bestemmer selv, hvor mange teamopgaver man kaster sig ud i.

Det hold, der fuldfører flest teamopgaver – og som har den hurtigste sluttid – vinder løbet lokalt.

Tryk ind på den enkelte løbsby via dette link og læs mere om tider, priser, distancer og øvrige tilmeldingsprocedurer.   

...

NYT:

Der konkurreres i år i 3 vægtklasser:
  • Mellemvægt (op til 225 kg)
  • Let sværvægt (226 kg-255 kg)
  • Sværvægt (256 kg +)
Det er holdets samlede – og forventede – vægt, som skal angives ved tilmelding.

Rigtige Mænd-projektet er afrapporteret i en samlet rapport

I rapporten er der fokus på opsamling af partnerskabets erfaringer og resultater i forhold til arbejdet med rigtige mænd, ligesom vi reflekterer og samler erfaringer med udgangspunkt i, hvordan det er at arbejde i et partnerskab. Der er fokus på direkte resultater, udfordringer og de forhåbentlig brugbare anbefalinger, der kommer ud af et så stort og spændende projekt.

Rapporten er udgivet i e-paper format og kan læses ved at klikke her eller på knappen til højre.
Hent den fulde rapport.

Ønsker du at modtage en rapport i en trykt udgave, så send en mail til projektleder Dan Hansen (dah@firmaidraet.dk).


Nyborg, september 2018

Jan Knudsen, Dansk Firmaidrætsforbund
Søren Willeberg, Dansk Firmaidrætsforbund
Marianne Albeck, MakeitBee
Jens Lohmann, MakeitBee
Jørgen Povlsen, Syddansk Universitet

Hent samlet rapport her Hent alle bilag her

Om projektet

”Rigtige Mænd Community – Sjakket – et digitalt træningsfællesskab” var et partnerskab (Dansk Firmaidrætsforbund, SDU, MakeitBee Production) og et projekt muliggjort med støtte fra Nordea-fonden. Projektperioden gik fra juli 2016 til juni 2018. Vi ønskede at få viden om, hvordan mænd med korte uddannelser motiveres til en sundere livsstil med fokus på motion og kost. Omdrejningspunktet var Rigtige Mænd Sjakket, som skulle skabe en ny, sund mandebevægelse. Det primære værktøj var en digital platform – www.rigtigemænd.dk – der fungerede som et virtuelt træningsfællesskab, hvor gamification – anvendelse af spil-elementer i ikke-spil kontekster – blev inddraget som motiverende faktor. Mændene havde et fælles mål at gå efter, nemlig Rigtige Mænd Løbet, der afholdtes over hele landet i forsommeren 2017 og 2018.
Elementer i projektet
Rigtige Mænd-projektet var en ny måde at skabe adfærdsændring på og bestod af flere elementer.
  • Et digitalt værktøj – www.rigtigemænd.dk – til facilitering af selvorganiserede træningsfællesskaber.
  • Digitale kommunikationskanaler, så der blev dannet et samspil mellem de digitale træningsfællesskaber og de nære analoge face-to-face træningsfællesskaber.
  • En motionsevent – Rigtige Mænd Løbet – der fungerede som det store mål, mændene trænede hen imod. Løbet skulle give mændene en fælles, anderledes og sjov motionsoplevelse.
Det digitale træningsfællesskabs kommunikationskanaler
www.rigtigemænd.dk: Var en interaktiv platform, hvor mændene kunne melde sig ind, finde holdkammerater og danne træningsfællesskaber. Samtidig var det også et website med træningstips om sund kost og motion for alle mænd.

Rigtige Mænd Sjakkets facebookgruppe: En lukket gruppe kun for mændene med en profil på www.rigtigemænd.dk. Her havde mændene mulighed for at udveksle træningsvideoer, udfordringer og anden kommunikation med hinanden.

Rigtige Mænd Sjakkets facebookside: Den officielle side til den brede offentlighed, som viste videoer og invitererede ind i fællesskabet. Her var der fokus på nære, narrative visuelle fortællinger.

www.firmaidraet.dk: Var projektets bindeled mellem kommuner og idrætsforeninger, der afviklede løb. Her kunne kommuner og idrætsforeninger læse om projektet, downloade markedsføringsmaterialer, pressemeddelelser og instruktionsvideoer.
Læs Rigtige Mænd afrapportering her

Selvom Rigtige Mænd-projektet er afsluttet, arrangerer firmaidrætten og udvalgte samarbejdsrelationer - efter aftale med de øvrige projektpartnere - nok en udgave af Rigtige Mænd Løbet (den 4. juni / 5. juni på Fars Dag 2019, 15 løbsbyer) - tilmelding her... 

Rigtige Mænd dyrker kollegamotion