Hvorfor esport i Firmaidrætten? Fordi esport skaber sammenhold på tværs af arbejdspladser, kollegaer, foreninger og institutioner.

At spille computerspil sammen er sjovt. Det bevæger en masse mennesker i Danmark - ca. 600.000 danskere mellem 16 og 24 år, spiller spil på deres computer [1]. 

Forskning viser, at når computerspil spilles i en organiseret form i sunde rammer, så giver det grundlag for et sjovere liv, flere fællesskaber, mere aktivitet, mindre ensomhed, mere sundhed, bedre samarbejde, øget selvværd, øget selvtillid og generelt større trivsel [2].

Der er også en del erfaringer, der viser, at esport på arbejdspladsen giver styrket samvær, bedre samarbejde, nye fællesskaber på tværs af afdelinger og flere aktive medarbejdere [3].

Med organiseret computerspil, eller – lad os kalde det esport fra nu af – menes der, at man spiller sammen jævnligt, træner sammen, har en coach/træner der hjælper, spiller kampe mod andre, deltager i turneringer og forskellige events. De sunde rammer handler om at man prioriterer sin søvn, sund kost, familie, venner, arbejde, uddannelse og andre fritidsinteresser – samt udviser et balanceret forhold til energidrikke, betting, pengespil og fair esport.

Hensigt med esport i Firmaidrætten

Når vi anerkender esport som en gavnlig aktivitet, vil vi arbejde for at så mange arbejdspladserforeninger og uddannelsesinstitutioner denne viden og etablerer meningsfulde esportaktiviteter i deres lokale miljø.

Firmaidrætten bidrager med videoguides, brochurer, webinarer, Facebookgrupper og netværksgrupper. Ligeledes hjælper vi arbejdspladser, foreninger og uddannelsesinstitutioner ved at tale med dem, inviterer dem med til ligaer & turneringerevents, konferencer, oplæg og foredrag, hvor de kan møde andre og blive endnu klogere samt få mere erfaring og nye idéer til at skabe meningsfulde esportaktiviteter, der gavner deres lokale miljø.

Esport Etisk Kodeks

Esport skaber på linje med andre sportsgrene fællesskaber, gode oplevelser og sammenhold. Sammen med eSport Danmark, DGI og Ungdomsringen og med opbakning fra Center for Ludomani og Antidoping Danmark har vi lanceret Esport Etisk Kodeks.

Det er en frivillig mærkningsordning, og meningen er klar: Tilslutter man sig kodekset sender man som klub og forening et stærkt signal om viljen til at skabe tryghed og gennemsigtighed overfor forældre, seriøsitet overfor spillerne og troværdighed overfor esports-miljøet.

Med dette etiske kodeks ønsker vi at skabe et sundt og trygt miljø for esporten herhjemme. Kodeksets anbefalinger er rettet mod bestyrelser, ledere, pædagoger, trænere og event-arrangører i esportens verden. 

Læs kodekset her.
Hent plakaten "Spilleregler for esport" her.